Nieuwe Landgoederen

state of the Art

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Mathieu Derckx, Marinus Kooiman, Vibeke Scheffener

Hardback | Februari 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een van de verantwoordelijkheden van de overheid is om naast ruimte voor wonen en werken ook ruimte voor natuur en landschap te maken. Vijftien jaar geleden hebben rijksoverheid en provincie beleidsregels en toetsingskaders voor Nieuwe Landgoederen opgesteld. Inmiddels zijn er enkele tientallen aangelegd, terwijl een veelvoud daarvan in ontwikkeling is. Nieuwe Landgoederen kunnen kwaliteiten aan het landschap toevoegen en het aanzien van het landelijk gebied ingrijpend beïnvloeden. Nieuwe Landgoederen, State of the Art geeft een prachtig overzicht van 24 recent gerealiseerde landgoederen. Een gedegen analyse op ruimtelijke kenmerken maakt de landgoederen onderling vergelijkbaar. Naast de onderzoeksresultaten is een aantal kritische essays opgenomen. Ook komen de overeenkomsten en verschillen met historische landgoederen aan bod. De auteurs stellen tevens toegankelijke en eenvoudig toepasbare ruimtelijke kwaliteitscriteria op, evenals aanbevelingen om te komen tot een aantrekkelijk en duurzaam landgoedontwerp. Deze rijk geïllustreerde uitgave draagt daarmee nieuwe elementen aan voor de discussie over de hedendaagse herinrichtingspraktijk van landelijke en stedelijke gebieden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mathieu Derckx, Marinus Kooiman, Vibeke Scheffener
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068684780
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Een van de verantwoordelijkheden van de overheid is om naast ruimte voor wonen en werken ook ruimte voor natuur en landschap te maken. Vijftien jaar geleden hebben rijksoverheid en provincie beleidsregels en toetsingskaders voor Nieuwe Landgoederen opgesteld. Inmiddels zijn er enkele tientallen aangelegd, terwijl een veelvoud daarvan in ontwikkeling is. Nieuwe Landgoederen kunnen kwaliteiten aan het landschap toevoegen en het aanzien van het landelijk gebied ingrijpend beïnvloeden.

Nieuwe Landgoederen, State of the Art geeft een prachtig overzicht van 24 recent gerealiseerde landgoederen. Een gedegen analyse op ruimtelijke kenmerken maakt de landgoederen onderling vergelijkbaar. Naast de onderzoeksresultaten is een aantal kritische essays opgenomen. Ook komen de overeenkomsten en verschillen met historische landgoederen aan bod. De auteurs stellen tevens toegankelijke en eenvoudig toepasbare ruimtelijke kwaliteitscriteria op, evenals aanbevelingen om te komen tot een aantrekkelijk en duurzaam landgoedontwerp.

Deze rijk geïllustreerde uitgave draagt daarmee nieuwe elementen aan voor de discussie over de hedendaagse herinrichtingspraktijk van landelijke en stedelijke gebieden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mathieu Derckx, Marinus Kooiman, Vibeke Scheffener
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068684780
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90