Niet tellen maar wegen

over de zin en onzin van prestatieafspraken in de culturele sector

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Claartje Bunnik, Edwin van Huis

Paperback | Augustus 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Argumenten moet je niet tellen, maar wegen" (Cicero, 106-43 v. Chr.) Welke mogelijkheden hebben cultuurinstellingen en subsidiërende overheden om het onderlinge gesprek en hun afspraken over resultaten te verbeteren? Claartje Bunnik en Edwin van Huis geven beide partijen aanwijzingen voor het maken van zinvolle prestatieafspraken. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan zij in op goed partnerschap, het onderscheid tussen kwantitatieve en kwalitatieve resultaatafspraken, het inzetten van deugdelijke prestatie-indicatoren en op het belang van maatwerk. "De waarde van prestaties ligt in het nastreven ervan" (Albert Einstein, 1879-1955) De auteurs belichten de waan en waarde van cijfers en normen, het efficiënt hanteren van beloning en sancties en pleiten voor de juiste toon bij het gesprek over verantwoording. Ook laten zij hun licht schijnen over hedendaagse beoordelingsinstrumenten als visitatie, zelfevaluatie en cultuur-effectrapportages.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Claartje Bunnik, Edwin van Huis
Uitgever
Boekmanstichting
ISBN
9789066500006
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Beschrijving

"Argumenten moet je niet tellen, maar wegen"
(Cicero, 106-43 v. Chr.)

Welke mogelijkheden hebben cultuurinstellingen en subsidiërende overheden om het onderlinge gesprek en hun afspraken over resultaten te verbeteren? Claartje Bunnik en Edwin van Huis geven beide partijen aanwijzingen voor het maken van zinvolle prestatieafspraken.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan zij in op goed partnerschap, het onderscheid tussen kwantitatieve en kwalitatieve resultaatafspraken, het inzetten van deugdelijke prestatie-indicatoren en op het belang van maatwerk.

"De waarde van prestaties ligt in het nastreven ervan"
(Albert Einstein, 1879-1955)

De auteurs belichten de waan en waarde van cijfers en normen, het efficiënt hanteren van beloning en sancties en pleiten voor de juiste toon bij het gesprek over verantwoording. Ook laten zij hun licht schijnen over hedendaagse beoordelingsinstrumenten als visitatie, zelfevaluatie en cultuur-effectrapportages.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Claartje Bunnik, Edwin van Huis
Uitgever
Boekmanstichting
ISBN
9789066500006
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90