Nederlandse kunstenaars

Prijs € 8,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Fransje Kuyvenhoven

Hardback | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit handzame boek toont een selectie van de rubriek 'Kunstwerk van de maand', die Fransje Kuyvenhoven al enkele jaren schrijft op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Kuyvenhoven, onderzoeksconservator van de Rijksdienst, zocht kunstwerken bij actuele onderwerpen, een jaargetijde, feestdagen of een uitlening aan een museum of ministerie. U ziet werk van Karel Appel, Isaac Israëls, Han van Meegeren en Koen Wessing. De RCE heeft een collectie van ongeveer 100.000 (kunst)voorwerpen. De verzameling bestaat uit schilderijen, tekeningen en grafiek, beeldhouwwerken, foto's, video's, keramiek, meubelen, affiches, textiel, glaskunst, sieraden, ontwerptekeningen. Oud en modern. Klein en groot. Enkele stuks, complete ensembles, ateliernalatenschappen. Gekocht, gekregen, of op een andere manier verworven, zoals via de Beeldende Kunstenaarsregeling (BKR). Een groot deel van de kunstwerken is te zien in Nederlandse musea, ministeries en andere (rijks)gebouwen, en buiten de landsgrenzen in Nederlandse ambassades. De hele collectie is ontsloten op het wereldwijde web. Een keuze eruit vindt u in dit boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fransje Kuyvenhoven
Uitgever
Waanders & de Kunst
ISBN
9789462620155
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Beschrijving


Dit handzame boek toont een selectie van de rubriek 'Kunstwerk van de maand', die Fransje Kuyvenhoven al enkele jaren schrijft op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Kuyvenhoven, onderzoeksconservator van de Rijksdienst, zocht kunstwerken bij actuele onderwerpen, een jaargetijde, feestdagen of een uitlening aan een museum of ministerie. U ziet werk van Karel Appel, Isaac Israëls, Han van Meegeren en Koen Wessing.

De RCE heeft een collectie van ongeveer 100.000 (kunst)voorwerpen. De verzameling bestaat uit schilderijen, tekeningen en grafiek, beeldhouwwerken, foto's, video's, keramiek, meubelen, affiches, textiel, glaskunst, sieraden, ontwerptekeningen. Oud en modern. Klein en groot. Enkele stuks, complete ensembles, ateliernalatenschappen. Gekocht, gekregen, of op een andere manier verworven, zoals via de Beeldende Kunstenaarsregeling (BKR).
Een groot deel van de kunstwerken is te zien in Nederlandse musea, ministeries en andere (rijks)gebouwen, en buiten de landsgrenzen in Nederlandse ambassades.
De hele collectie is ontsloten op het wereldwijde web. Een keuze eruit vindt u in dit boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fransje Kuyvenhoven
Uitgever
Waanders & de Kunst
ISBN
9789462620155
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64