Naakt (e-Book)

Prijs € 6,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Sylvia Kristel

EPUB met digitaal watermerk | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

1974: De film Emmanuelle wordt een van de grootste Franse kassuccessen aller tijden. Op de filmposter een onbekend meisje van twintig jaar, met ontbloot bovenlijf en kort haar, poserend op een rieten stoel. Een nieuwe ster is geboren: Sylvia Kristel.Emmanuelle is een fenomeen. De film draait meer dan elf jaar lang op de Champs-Elysées, in Japan en in de Verenigde Staten. Sylvia, die inmiddels een relatie heeft met Hugo Claus, gaat in Parijs wonen. Ze maakt kennis met beroemdheden als Warren Beatty, Alain Delon, Gérard Depardieu en Roger Vadim. Maar het glamourleven heeft ook zijn schaduwzijde. Drank en drugs, meerdere huwelijken die sneuvelen meer dan eens wordt ze slachtoffer van haar eigen goedgelovigheid. Uiteindelijk gaat Sylvia terug naar Nederland, sadder but wiser. In Amsterdam bouwt ze een bestaan op als schilderes en actrice.  In Naakt vertelt Sylvia Kristel het eerlijke, aangrijpende en soms ook geestige verhaal van een bijzonder leven. Onthullend en openhartig: de autobiografie van een Nederlands filmfenomeen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sylvia Kristel
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023484394
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2013
Bestandsgrootte
1258342 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
291

Beschrijving

1974: De film Emmanuelle wordt een van de grootste Franse kassuccessen aller tijden. Op de filmposter een onbekend meisje van twintig jaar, met ontbloot bovenlijf en kort haar, poserend op een rieten stoel. Een nieuwe ster is geboren: Sylvia Kristel.
Emmanuelle is een fenomeen. De film draait meer dan elf jaar lang op de Champs-Elysées, in Japan en in de Verenigde Staten. Sylvia, die inmiddels een relatie heeft met Hugo Claus, gaat in Parijs wonen. Ze maakt kennis met beroemdheden als Warren Beatty, Alain Delon, Gérard Depardieu en Roger Vadim. Maar het glamourleven heeft ook zijn schaduwzijde. Drank en drugs, meerdere huwelijken die sneuvelen meer dan eens wordt ze slachtoffer van haar eigen goedgelovigheid. Uiteindelijk gaat Sylvia terug naar Nederland, sadder but wiser. In Amsterdam bouwt ze een bestaan op als schilderes en actrice. 

In Naakt vertelt Sylvia Kristel het eerlijke, aangrijpende en soms ook geestige verhaal van een bijzonder leven. Onthullend en openhartig: de autobiografie van een Nederlands filmfenomeen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sylvia Kristel
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023484394
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2013
Bestandsgrootte
1258342 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
291