Motiveren kun je leren

Gidsen naar gezond gedrag, het handboek voor hulpverleners

Prijs € 20,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Pauline Dekker, Wanda de Kanter

Paperback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Je patiënt heeft gezondheidsklachten die veroorzaakt worden door zijn eigen gedrag: hij rookt, drinkt, eet te veel en beweegt te weinig. Hij weet wel dat het ongezond is, maar hoe krijg je hem of haar zover dat hij zijn gedrag verandert? hoe begin je erover zonder dat je ruzie krijgt? Longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter leggen in dit boek uit hoe het motiverende gesprek werkt, ofwel motivational interviewing (MI). MI is een bewezen effectieve methode om anderen aan te zetten tot een gedragsverandering. Met deze methode, die in de spreekkamer weinig tijd kost, boeken de auteurs zelf op de polikliniek veel succes. Door de juiste vragen te stellen, voelt de patiënt zich serieus genomen, maar wordt hij ook geconfronteerd met de gedachtekronkels waarmee hij zijn ongezonde gedrag probeert goed te praten. Alleen de patiënt zelf kan zijn gedrag veranderen. Dit boek leert je hoe je als hulpverlener hem daarin kunt motiveren. Geschreven door twee hulpverleners is dit hét handboek voor artsen, verloskundigen, verpleegkundigen, jeugdartsen, mondhygiënisten, praktijkondersteuners van de huisarts, diëtisten en eenieder die probeert anderen gezonder te laten leven. Niet te vergeten: opvoeders!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pauline Dekker, Wanda de Kanter
Uitgever
Poiesz Uitgevers BV
ISBN
9789072219497
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Beschrijving

Je patiënt heeft gezondheidsklachten die veroorzaakt worden door zijn eigen gedrag: hij rookt, drinkt, eet te veel en beweegt te weinig. Hij weet wel dat het ongezond is, maar hoe krijg je hem of haar zover dat hij zijn gedrag verandert? hoe begin je erover zonder dat je ruzie krijgt?
Longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter leggen in dit boek uit hoe het motiverende gesprek werkt, ofwel motivational interviewing (MI). MI is een bewezen effectieve methode om anderen aan te zetten tot een gedragsverandering. Met deze methode, die in de spreekkamer weinig tijd kost, boeken de auteurs zelf op de polikliniek veel succes. Door de juiste vragen te stellen, voelt de patiënt zich serieus genomen, maar wordt hij ook geconfronteerd met de gedachtekronkels waarmee hij zijn ongezonde gedrag probeert goed te praten.
Alleen de patiënt zelf kan zijn gedrag veranderen. Dit boek leert je hoe je als hulpverlener hem daarin kunt motiveren. Geschreven door twee hulpverleners is dit hét handboek voor artsen, verloskundigen, verpleegkundigen, jeugdartsen, mondhygiënisten, praktijkondersteuners van de huisarts, diëtisten en eenieder die probeert anderen gezonder te laten leven. Niet te vergeten: opvoeders!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pauline Dekker, Wanda de Kanter
Uitgever
Poiesz Uitgevers BV
ISBN
9789072219497
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90