Molukse jongeren in Nederland

integratie met de rem erop

Prijs € 16,95

Uitverkocht

J. Veenman

Paperback | Maart 2001 | VIII

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Molukse jongeren zijn vaak in het nieuws. Toch is er weinig over hen bekend. Dit boek doet verslag van een diepgaand onderzoek binnen de Molukse gemeenschap, waarbij vooral de jongeren aandacht krijgen. Dit geldt voor hun onderwijs-, arbeidsmarkt- en inkomenspositie, maar ook voor hun opvattingen, hun organisatiegraad, hun contacten met autochtone Nederlanders en hun zelfidentificatie.Het boek bevat tevens een vergelijking met jongeren uit andere allochtone groepen en met autochtone Nederlandse jongeren. Bovendien worden binnen de Molukse bevolkingsgroep de generaties onderling vergeleken. Op grond van het laatste stelt de auteur vast dat er sprake is van een zekere stagnatie in de integratie. Hij brengt dit onder andere in verband met de wijze waarop Molukse jongeren de huidige situatie op de Molukken beleven.Het slothoofdstuk bevat een algemene beschouwing van integratieprocessen en een overpeinzing van de normatieve inhoud van het integratiebegrip.Justus Veenman is algemeen directeur van het Instituut voor Sociologisch-Economisch Onderzoek (ISEO) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij bezet daar tevens de leerstoel Economische Sociologie binnen de Faculteit der Economische Wetenschappen. Hij houdt zich vooral bezig met onderzoek naar sociale ongelijkheid.Molukse jongeren in Nederland 1 Inleiding2 Maatschappelijke integratie bij Molukkers in Nederland3 Enkel demografische kenmerken4 Onderwijs5 Arbeid en inkomen6 Sociaal contact en sociale afstand7 Normatieve oriëntatie en identiteitsvorming8 Maatschappelijke integratie in een breder perspectief"

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Veenman
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023237068
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
166

Beschrijving

"Molukse jongeren zijn vaak in het nieuws. Toch is er weinig over hen bekend. Dit boek doet verslag van een diepgaand onderzoek binnen de Molukse gemeenschap, waarbij vooral de jongeren aandacht krijgen. Dit geldt voor hun onderwijs-, arbeidsmarkt- en inkomenspositie, maar ook voor hun opvattingen, hun organisatiegraad, hun contacten met autochtone Nederlanders en hun zelfidentificatie.
Het boek bevat tevens een vergelijking met jongeren uit andere allochtone groepen en met autochtone Nederlandse jongeren. Bovendien worden binnen de Molukse bevolkingsgroep de generaties onderling vergeleken. Op grond van het laatste stelt de auteur vast dat er sprake is van een zekere stagnatie in de integratie. Hij brengt dit onder andere in verband met de wijze waarop Molukse jongeren de huidige situatie op de Molukken beleven.
Het slothoofdstuk bevat een algemene beschouwing van integratieprocessen en een overpeinzing van de normatieve inhoud van het integratiebegrip.

Justus Veenman is algemeen directeur van het Instituut voor Sociologisch-Economisch Onderzoek (ISEO) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij bezet daar tevens de leerstoel Economische Sociologie binnen de Faculteit der Economische Wetenschappen. Hij houdt zich vooral bezig met onderzoek naar sociale ongelijkheid.

Molukse jongeren in Nederland

1 Inleiding
2 Maatschappelijke integratie bij Molukkers in Nederland
3 Enkel demografische kenmerken
4 Onderwijs
5 Arbeid en inkomen
6 Sociaal contact en sociale afstand
7 Normatieve oriëntatie en identiteitsvorming
8 Maatschappelijke integratie in een breder perspectief"

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Veenman
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023237068
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
166

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90