Margriet Smulders

Prijs € 39,45

Uitverkocht

Marina Aarts

Hardback | December 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De foto’s van Margriet Smulders kenmerken zich door thematiek, compositie en vakbekwaamheid. Fantastische voorstellingen van bloemen, wulpse glazen vormen en dieren sieren haar doek. Maar in de diepere laag kan men de verborgen verschrikkingen en verwijzingen naar de mythologie en oude meesters terugvinden. De kracht van de internationale fotografe zit hem echter juist in haar diversiteit, haar vermogen om te verbeelden vanuit diverse invalshoeken en thema’s. Voor dit 25-jarig overzichtswerk heeft ze daarom niet alleen gekozen voor een chronologisch overzicht van haar werk, maar ook verschillende auteurs gevraagd om aan de hand van een door haar gekozen foto haar werk te beschrijven dan wel te vergelijken of anderszins te koppelen aan bestaande kunst, ieder vanuit hun eigen vakgebied. Zo schrijft Wouter Kloek, curator 17e eeuwse schilderkunst bij het Rijksmuseum, een beschouwing waarin hij Smulders’ werk vergelijkt met 17e eeuwse bloemstillevens. En dichteres Marjoleine de Vos, die ook een kookrubriek in de NRC schrijft, beschrijft hoe een inktvis door de lucht vliegt. Met maar liefst 89 foto’s en 14 essays over verschillende kunstwerken door evenzoveel auteurs wordt haar werk van de afgelopen 25 jaar weergegeven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marina Aarts
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789089102508
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Beschrijving

De foto’s van Margriet Smulders kenmerken zich door thematiek, compositie en vakbekwaamheid. Fantastische voorstellingen van bloemen, wulpse glazen vormen en dieren sieren haar doek. Maar in de diepere laag kan men de verborgen verschrikkingen en verwijzingen naar de mythologie en oude meesters terugvinden.

De kracht van de internationale fotografe zit hem echter juist in haar diversiteit, haar vermogen om te verbeelden vanuit diverse invalshoeken en thema’s. Voor dit 25-jarig overzichtswerk heeft ze daarom niet alleen gekozen voor een chronologisch overzicht van haar werk, maar ook verschillende auteurs gevraagd om aan de hand van een door haar gekozen foto haar werk te beschrijven dan wel te vergelijken of anderszins te koppelen aan bestaande kunst, ieder vanuit hun eigen vakgebied. Zo schrijft Wouter Kloek, curator 17e eeuwse schilderkunst bij het Rijksmuseum, een beschouwing waarin hij Smulders’ werk vergelijkt met 17e eeuwse bloemstillevens. En dichteres Marjoleine de Vos, die ook een kookrubriek in de NRC schrijft, beschrijft hoe een inktvis door de lucht vliegt.
Met maar liefst 89 foto’s en 14 essays over verschillende kunstwerken door evenzoveel auteurs wordt haar werk van de afgelopen 25 jaar weergegeven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marina Aarts
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789089102508
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90