Marcel Pinas

artist, more than an artist

Prijs € 29,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Rob Perrée, Alex van Stipriaan, Christopher Cozier

Hardback | Juli 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Beeldend kunstenaar Marcel Pinas (Suriname, 1971) geeft in zijn werk de bedreigde cultuur van zijn geboortestreek Marowijne een tweede leven. Hij doet dat via tekeningen, schilderijen, sculpturen en (buiten)installaties, maar ook door in Moengo en omgeving faciliteiten te creëren waardoor jongeren daar de kans krijgen zichzelf creatief te ontwikkelen. Deze brede invulling van het kunstenaarschap maakt hem tot meer dan een kunstenaar. Over de auteurs Rob Perée is kunsthistoricus, schrijver en tentoonstellingsmaker, en redacteur van Kunstbeeld. Alex van Stipriaan is hoogleraar Caraïbische Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en conservator Latijns Amerika en het Caraïbisch Gebied bij het Tropenmuseum Amsterdam. Christopher Cozier is kunstenaar, schrijver en curator in Trinidad. Hij maakt deel uit van het redactieteam van Small Axe. A Caribbean Journal of Criticism. Hij is mede-oprichter van Alice Yard (Port of Spain), een ruimte voor creatieve experimenten, samenwerking en improvisatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rob Perrée, Alex van Stipriaan, Christopher Cozier
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789490322304
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Beeldend kunstenaar Marcel Pinas (Suriname, 1971) geeft in zijn werk de bedreigde cultuur van zijn geboortestreek Marowijne een tweede leven. Hij doet dat via tekeningen, schilderijen, sculpturen en (buiten)installaties, maar ook door in Moengo en omgeving faciliteiten te creëren waardoor jongeren daar de kans krijgen zichzelf creatief te ontwikkelen. Deze brede invulling van het kunstenaarschap maakt hem tot meer dan een kunstenaar.

Over de auteurs

Rob Perée is kunsthistoricus, schrijver en tentoonstellingsmaker, en redacteur van Kunstbeeld.

Alex van Stipriaan is hoogleraar Caraïbische Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en conservator Latijns Amerika en het Caraïbisch Gebied bij het Tropenmuseum Amsterdam.

Christopher Cozier is kunstenaar, schrijver en curator in Trinidad. Hij maakt deel uit van het redactieteam van Small Axe. A Caribbean Journal of Criticism. Hij is mede-oprichter van Alice Yard (Port of Spain), een ruimte voor creatieve experimenten, samenwerking en improvisatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rob Perrée, Alex van Stipriaan, Christopher Cozier
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789490322304
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90