LUCAS CRANACH EN ZIJN TIJD/ET SON TEMPS

Prijs € 55,00

Uitverkocht

Guido Messling

Hardback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze catalogus gaat terug op een tentoonstelling in het Brusselse Bozar rond het werk van Lucas Cranach de Oude (1472-1553), die bijna vijftig jaar lang hofschilder was aan het keurvorstelijke Saksische hof. Na lang niet volledig naar waarde te zijn geschat, werd Cranach opgepikt als een thematisch en stilistisch uitzonderlijk schilder, die naast zijn tijdgenoot en concurrent Albrecht Dürer kan staan. Na een algemene schets door curator Guido Messling, volgen essays over Cranachs link met de Nederlanden en Italië, zijn naaktschilderkunst, de heldinnen en verleidsters in zijn werk, het grafische oeuvre. De eigenlijke catalogus bestaat uit vijf chronologische delen. Elk deel opent met kleine afbeeldingen met technische gegevens en uitleg. Daarna volgen hoogstaande grote reproducties. Achteraan vind je een dubbelinterview (met Messling en Till-Holger Borchert, curator van de gelijktijdige Van Eyck-tentoonstelling in Brugge) en een bibliografie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guido Messling
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020990058
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

Deze catalogus gaat terug op een tentoonstelling in het Brusselse Bozar rond het werk van Lucas Cranach de Oude (1472-1553), die bijna vijftig jaar lang hofschilder was aan het keurvorstelijke Saksische hof. Na lang niet volledig naar waarde te zijn geschat, werd Cranach opgepikt als een thematisch en stilistisch uitzonderlijk schilder, die naast zijn tijdgenoot en concurrent Albrecht Dürer kan staan.

Na een algemene schets door curator Guido Messling, volgen essays over Cranachs link met de Nederlanden en Italië, zijn naaktschilderkunst, de heldinnen en verleidsters in zijn werk, het grafische oeuvre. De eigenlijke catalogus bestaat uit vijf chronologische delen. Elk deel opent met kleine afbeeldingen met technische gegevens en uitleg. Daarna volgen hoogstaande grote reproducties. Achteraan vind je een dubbelinterview (met Messling en Till-Holger Borchert, curator van de gelijktijdige Van Eyck-tentoonstelling in Brugge) en een bibliografie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guido Messling
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020990058
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90