Louis La Rooy Happy Glass

happy glass

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Paperback | December 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze uitgave staat het werk van La Rooy en Glasindustrie van Tetterode uit Amsterdam centraal en vertelt hij waarom glas na 45 jaar nog steeds fascinerend is. La Rooy (1947) studeerde aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs (de huidige Gerrit Rietveld Academie) en de Rijksacademie in Amsterdam. Na een start als decorateur werkte hij vanaf 1965 bij Van Tetterode waar hij zich bekwaamde in de vlakglastechnieken appliquéren en fusen. La Rooy heeft met vele kunstenaars samengewerkt en hun ontwerpen in glas uitgevoerd, waaronder Appel, Corneille, Röhling en Wolkers. Als ‘esthetisch geweten’ van het atelier wist en weet La Rooy glaskunst en architectuur samen te brengen en realiseerde hij tientallen objecten van glas die gezichtsbepalend zijn geworden voor kerken en bouwwerken als kantoren en banken. Ook ontwikkelde, verfijnde en combineerde hij glastechnieken zoals snijden, smelten, pakken, etsen, zandstralen en lijmen. Met ’45 jaar in love met glas’ als thema zijn in Happy Glass projecten en objecten in woord en beeld gevat. De tekst is van Piet Augustijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Komma, Uitgeverij
ISBN
9789081804240
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

In deze uitgave staat het werk van La Rooy en Glasindustrie van Tetterode uit Amsterdam centraal en vertelt hij waarom glas na 45 jaar nog steeds fascinerend is.

La Rooy (1947) studeerde aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs (de huidige Gerrit Rietveld Academie) en de Rijksacademie in Amsterdam. Na een start als decorateur werkte hij vanaf 1965 bij Van Tetterode waar hij zich bekwaamde in de vlakglastechnieken appliquéren en fusen.

La Rooy heeft met vele kunstenaars samengewerkt en hun ontwerpen in glas uitgevoerd, waaronder Appel, Corneille, Röhling en Wolkers. Als ‘esthetisch geweten’ van het atelier wist en weet La Rooy glaskunst en architectuur samen te brengen en realiseerde hij tientallen objecten van glas die gezichtsbepalend zijn geworden voor kerken en bouwwerken als kantoren en banken. Ook ontwikkelde, verfijnde en combineerde hij glastechnieken zoals snijden, smelten, pakken, etsen, zandstralen en lijmen. Met ’45 jaar in love met glas’ als thema zijn in Happy Glass projecten en objecten in woord en beeld gevat. De tekst is van Piet Augustijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Komma, Uitgeverij
ISBN
9789081804240
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90