Logica van de verzameling en Boris Groys in context

Prijs € 26,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Boris Groys

Paperback | Februari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het boek "Logica van de verzameling" stelt Boris Groys de vraag wat het voor een museum betekent om kunst te verzamelen. Elke verzameling is de uitkomst van bepaalde keuzes en verwijst daarmee tegelijkertijd naar hetgeen er geen deel van uitmaakt, naar hetgeen zich daarbuiten in 'het leven' of 'de werkelijkheid' bevindt. Die relatie keert terug in essays over avant-gardekunst, over de verhouding tussen het museum en moderne ideologieën, en over participatieve en installatiekunst. De auteurs van de bundel "Boris Groys in context" nemen deze begrippen als uitgangspunt en plaatsen het werk van Groys in een breder perspectief. Met bijdragen van Dirk van Bastelaere, Claire Bishop, Bram Ieven, Rudi Laermans, Steven ten Thije en Camiel van Winkel, een tekst van Kazimir Malevitsj en een interview met Boris Groys door Johan Hartle. Boris Groys is filosoof, essayist en kunstcriticus. Van zijn hand verschenen onder andere "Gesamtkunstwerk Stalin", "Über das Neue", "Art Power", "Einführung in die Anti-Philosophie" en "Going Public".

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Boris Groys
Uitgever
Octavo Publicaties
ISBN
9789490334130
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Beschrijving

In het boek "Logica van de verzameling" stelt Boris Groys de vraag wat het voor een museum betekent om kunst te verzamelen. Elke verzameling is de uitkomst van bepaalde keuzes en verwijst daarmee tegelijkertijd naar hetgeen er geen deel van uitmaakt, naar hetgeen zich daarbuiten in 'het leven' of 'de werkelijkheid' bevindt. Die relatie keert terug in essays over avant-gardekunst, over de verhouding tussen het museum en moderne ideologieën, en over participatieve en installatiekunst.
De auteurs van de bundel "Boris Groys in context" nemen deze begrippen als uitgangspunt en plaatsen het werk van Groys in een breder perspectief. Met bijdragen van Dirk van Bastelaere, Claire Bishop, Bram Ieven, Rudi Laermans, Steven ten Thije en Camiel van Winkel, een tekst van Kazimir Malevitsj en een interview met Boris Groys door Johan Hartle.

Boris Groys is filosoof, essayist en kunstcriticus. Van zijn hand verschenen onder andere "Gesamtkunstwerk Stalin", "Über das Neue", "Art Power", "Einführung in die Anti-Philosophie" en "Going Public".

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Boris Groys
Uitgever
Octavo Publicaties
ISBN
9789490334130
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90