Lilien tekent twaalf geloofshelden

Prijs € 5,95

Uitverkocht

Klaas de Jong

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een dansende Mirjam, een huilende Jeremia, Aaron als hogepriester in het heiligdom en David die met een slinger in zijn hand naar de reus Goliath gaat. Het is een bont gezelschap van geloofshelden die zijn getekend in Jugendstil door de Joodse kunstenaar Ephraïm Moshe Lilien. Lilien was ëën van de belangrijkste boekillustratoren uit het begin van de vorige eeuw en oprichter van de kunstacademie Bezalel in Jeruzalem. De teksten bij de tekeningen zijn in ik-vorm. De geloofshelden spreken en geven daardoor samen met de tekeningen vol symboliek een krachtig beeld, dat de lezer inspireert om zich te verdiepen in de geschiedenis van deze helden in de Bijbel. In het boek is een uitgebreide levensbeschrijving opgenomen van Lilien met citaten uit zijn brieven en in totaal 38 schitterende tekeningen en kopergravures.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Klaas de Jong
Uitgever
Toetssteen
ISBN
9789081891417
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
44

Beschrijving

Een dansende Mirjam, een huilende Jeremia, Aaron als hogepriester in het heiligdom en David die met een slinger in zijn hand naar de reus Goliath gaat. Het is een bont gezelschap van geloofshelden die zijn getekend in Jugendstil door de Joodse kunstenaar Ephraïm Moshe Lilien.
Lilien was ëën van de belangrijkste boekillustratoren uit het begin van de vorige eeuw en oprichter van de kunstacademie Bezalel in Jeruzalem.
De teksten bij de tekeningen zijn in ik-vorm. De geloofshelden spreken en geven daardoor samen met de tekeningen vol symboliek een krachtig beeld, dat de lezer inspireert om zich te verdiepen in de geschiedenis van deze helden in de Bijbel.
In het boek is een uitgebreide levensbeschrijving opgenomen van Lilien met citaten uit zijn brieven en in totaal 38 schitterende tekeningen en kopergravures.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Klaas de Jong
Uitgever
Toetssteen
ISBN
9789081891417
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
44