Leve de vrijheid

hoe ontkom ik aan de cultuur van het moeten

Prijs € 22,99

Uitverkocht

T. Hodgkinson

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Heb je je ooit afgevraagd waarom je naar je werk zou gaan? En waarom de consumentencultuur uit zoveel rotzooi bestaat? Of er geen betere, vrijere en vrolijkere manier van leven bestaat? Als dat zo is dan is dit een boek voor jou. Met verwijzingen naar de Franse existentialisten, de Britse punks, de Amerikaanse hippies, middeleeuwse denkers en anarchisten geeft de ‘ongekroonde koning van de klaplopers’ Tom Hodgkinson een nieuwe, opgewekte blauwdruk van het moderne leven. Hij laat zien dat de consumptiemaatschappij niet geleid heeft tot meer vrijheid maar juist tot het tegendeel. Het consumentisme tegengaan en zelf dingen maken is de sleutel naar een vrijer leven. We zijn geen consumenten maar we zijn scheppers. Weg met de cultuur van het moeten, leef! Wees gelukkig, wees vrij! Kleurrijk, vol inzicht, inspirerend, en informatief - Leve de vrijheid staat vol praktische tips en filosofische overdenkingen. Het boek is een verkwikkend bad voor lichaam en geest. Over Hodgkinsons Lof der luiheid ‘Hodgkinson komt welsprekend in opstand tegen het huidige arbeidsethos van “druk, druk, druk”.’ - NRC Handelsblad ‘Zo vol wijsheid en geode grappen dat het uit was voor ik er erg in had.’ - Independent on Sunday ‘Fantastisch, een loflied op het leven, een boek waarvan je op je gemak moet genieten en dat je leven verandert.’ - Sunday Times Journalist Tom Hodgkinson (1968) is oprichter en uitgever van het blad The Idler (www.idler.co.uk). Hij schrijft voor The Guardian, The Sunday Times en Independent on Sunday.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T. Hodgkinson
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029079198
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
383

Beschrijving

Heb je je ooit afgevraagd waarom je naar je werk zou gaan? En waarom de consumentencultuur uit zoveel rotzooi bestaat? Of er geen betere, vrijere en vrolijkere manier van leven bestaat? Als dat zo is dan is dit een boek voor jou.
Met verwijzingen naar de Franse existentialisten, de Britse punks, de Amerikaanse hippies, middeleeuwse denkers en anarchisten geeft de ‘ongekroonde koning van de klaplopers’ Tom Hodgkinson een nieuwe, opgewekte blauwdruk van het moderne leven. Hij laat zien dat de consumptiemaatschappij niet geleid heeft tot meer vrijheid maar juist tot het tegendeel. Het consumentisme tegengaan en zelf dingen maken is de sleutel naar een vrijer leven. We zijn geen consumenten maar we zijn scheppers. Weg met de cultuur van het moeten, leef! Wees gelukkig, wees vrij!
Kleurrijk, vol inzicht, inspirerend, en informatief - Leve de vrijheid staat vol praktische tips en filosofische overdenkingen. Het boek is een verkwikkend bad voor lichaam en geest.
Over Hodgkinsons Lof der luiheid
‘Hodgkinson komt welsprekend in opstand tegen het huidige arbeidsethos van “druk, druk, druk”.’ - NRC Handelsblad
‘Zo vol wijsheid en geode grappen dat het uit was voor ik er erg in had.’ - Independent on Sunday
‘Fantastisch, een loflied op het leven, een boek waarvan je op je gemak moet genieten en dat je leven verandert.’ - Sunday Times
Journalist Tom Hodgkinson (1968) is oprichter en uitgever van het blad The Idler (www.idler.co.uk). Hij schrijft voor The Guardian, The Sunday Times en Independent on Sunday.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T. Hodgkinson
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029079198
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
383

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90