Leonardo en het laatste avondmaal (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Ross King

EPUB met digitaal watermerk | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na De koepel van Brunelleschi, over de Dom in Florence, en De hemel van de paus, over Michelangelo's meesterwerk in de Sixtijnse Kapel, buigt Ross King zich nu over Het Laatste Avondmaal in het klooster Santa Maria delle Grazie in Milaan. Dit wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci wordt door miljoenen bewonderd en is door talloze kunsthistorici geanalyseerd. King vertelt het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van dit schilderij, waaraan Da Vinci vijf jaar werkte. De schepping van het monumentale kunstwerk is ingebed in de levensgeschiedenis van de kunstenaar. Niet alleen Da Vinci zelf komt tot leven, Leonardo en Het Laatste Avondmaal schetst ook een magnifiek portret van de woelige sociale context van Milaan in het Italië aan het einde van de vijftiende eeuw. De koepel van Brunelleschi (2002) en De hemel van de paus. Michelangelo en de Sixtijnse Kapel (2003). Ross King woont in Oxford.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ross King
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023472575
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2012
Bestandsgrootte
19010743 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
356

Beschrijving

Na De koepel van Brunelleschi, over de Dom in Florence, en De hemel van de paus, over Michelangelo's meesterwerk in de Sixtijnse Kapel, buigt Ross King zich nu over Het Laatste Avondmaal in het klooster Santa Maria delle Grazie in Milaan. Dit wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci wordt door miljoenen bewonderd en is door talloze kunsthistorici geanalyseerd. King vertelt het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van dit schilderij, waaraan Da Vinci vijf jaar werkte. De schepping van het monumentale kunstwerk is ingebed in de levensgeschiedenis van de kunstenaar. Niet alleen Da Vinci zelf komt tot leven, Leonardo en Het Laatste Avondmaal schetst ook een magnifiek portret van de woelige sociale context van Milaan in het Italië aan het einde van de vijftiende eeuw.

De koepel van Brunelleschi (2002) en De hemel van de paus. Michelangelo en de Sixtijnse Kapel (2003). Ross King woont in Oxford.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ross King
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023472575
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2012
Bestandsgrootte
19010743 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
356