Lange lijnen in de stadsontwikkeling

de ontwikkeling van Amersfoort 1945-2010

Prijs € 39,90

Voor 23.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Noud de Vreeze

Hardback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lange lijnen in de stadsontwikkeling beschrijft het landelijke stadsontwikkelingsbeleid en de manier waarop dat doorwerkte in een middelgrote stad: Amersfoort, een stad die representatief is voor middelgrote steden in Nederland. Alle thema's uit het landelijke ruimtelijke ordeningsbeleid duiken op in Amersfoort: de sociale woningbouw in de jaren vijftig en zestig, verkeersdoorbraken, stadsvernieuwing, monumenten-zorg en het beheer van de binnenstad, de groeistadopgaven, de ontwikkeling van bedrijven-terreinen, het VINEX-beleid, de zorg voor water en groen en kwesties in de sfeer van de regionale infrastructuur. Annexaties van buurgemeenten maakten de ontwikkeling van nieuwe woonwijken, bedrijventerreinen en infrastructuur mogelijk. Er ontstond een toenemende aandacht voor het cultuurhistorisch erfgoed en voor het beheer van de historische binnenstad. We zien de schaalvergroting van de woningcorporaties, de vestiging van immigranten en de uitbreiding van sociaal-culturele voorzieningen. In de geschiedenis van de ontwikkeling van Amersfoort weerspiegelt zich de geschiedenis van de moderne Nederlandse stad.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Noud de Vreeze
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685800
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving


Lange lijnen in de stadsontwikkeling beschrijft het landelijke stadsontwikkelingsbeleid en de manier waarop dat doorwerkte in een middelgrote stad: Amersfoort, een stad die representatief is voor middelgrote steden in Nederland.
Alle thema's uit het landelijke ruimtelijke ordeningsbeleid duiken op in Amersfoort: de sociale woningbouw in de jaren vijftig en zestig, verkeersdoorbraken, stadsvernieuwing, monumenten-zorg en het beheer van de binnenstad, de groeistadopgaven, de ontwikkeling van bedrijven-terreinen, het VINEX-beleid, de zorg voor water en groen en kwesties in de sfeer van de regionale infrastructuur.
Annexaties van buurgemeenten maakten de ontwikkeling van nieuwe woonwijken, bedrijventerreinen en infrastructuur mogelijk. Er ontstond een toenemende aandacht voor het cultuurhistorisch erfgoed en voor het beheer van de historische binnenstad. We zien de schaalvergroting van de woningcorporaties, de vestiging van immigranten en de uitbreiding van sociaal-culturele voorzieningen. In de geschiedenis van de ontwikkeling van Amersfoort weerspiegelt zich de geschiedenis van de moderne Nederlandse stad.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Noud de Vreeze
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685800
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90