Kunst is keihard werken

kunsteducatie in Rotterdamse brede scholen

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Rineke Wisman

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Kunst is keihard werken vertellen kunstdocenten, brede schoolcoördinatoren, schooldirecteuren én kinderen over hun ervaringen met kunstonderwijs in de verlengde leertijd op brede scholen in Rotterdam. Dit product dat KunstID is gaan heten, beoogt de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten door kunsteducatie te verankeren in het curriculum van de school. De SKVR werkt samen met een school aan een duurzame relatie en een programma dat past bij de kinderen. Het kind staat centraal in de brede school en er worden kinderen bereikt die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst en cultuur. Kinderen ervaren de kunstlessen als een welkome afwisseling op het reguliere curriculum en het biedt ze de kans hun creatieve talenten aan te boren en te ontwikkelen. Bovenal blijken de kunstlessen een enorme opsteker voor hun zelfvertrouwen. ‘Goud voor kinderen’, aldus een enthousiaste schoolleider. Kunst is keihard werken is een eerbetoon aan alle mensen die met hart en ziel hun passie delen met kinderen en een praktisch naslagwerk voor kunstdocenten, culturele instellingen en brede scholen die het kunstonderwijs op deze manier willen integreren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rineke Wisman
Uitgever
De Boekfabriek
ISBN
9789490177096
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Beschrijving

In Kunst is keihard werken vertellen kunstdocenten, brede schoolcoördinatoren, schooldirecteuren én kinderen over hun ervaringen met kunstonderwijs in de verlengde leertijd op brede scholen in Rotterdam. Dit product dat KunstID is gaan heten, beoogt de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten door kunsteducatie te verankeren in het curriculum van de school. De SKVR werkt samen met een school aan een duurzame relatie en een programma dat past bij de kinderen. Het kind staat centraal in de brede school en er worden kinderen bereikt die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst en cultuur. Kinderen ervaren de kunstlessen als een welkome afwisseling op het reguliere curriculum en het biedt ze de kans hun creatieve talenten aan te boren en te ontwikkelen. Bovenal blijken de kunstlessen een enorme opsteker voor hun zelfvertrouwen. ‘Goud voor kinderen’, aldus een enthousiaste schoolleider.

Kunst is keihard werken is een eerbetoon aan alle mensen die met hart en ziel hun passie delen met kinderen en een praktisch naslagwerk voor kunstdocenten, culturele instellingen en brede scholen die het kunstonderwijs op deze manier willen integreren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rineke Wisman
Uitgever
De Boekfabriek
ISBN
9789490177096
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90