Kunst en politiek

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Heeft Thorbecke, die stelde dat de overheid geen oordelaar is van kunst, zijn langste tijd gehad? Mogen politici meer grip krijgen op het kunstbeleid? Of maakt dit de kunstwereld tot een speelbal van de politiek? Inclusief stembiljet! Centrale vragen in dit nummer zijn: Gaat de relatie tussen politiek en kunst een nieuwe fase in? Hoe kunstlievend zijn de politieke partijen? Is het Nationaal Historisch Museum te zien als een testcase voor politieke inmenging? In haar Boekmanlezing van 5 juni 2009 stelde cultuurwethouder van Amsterdam Carolien Gehrels voor de politiek meer grip te geven op het kunstbeleid. In de media brandde een discussie los, over steeds dezelfde kwestie: hoe verhoudt de vrijheid van kunst zich tot de wens van overheidssturing? In het verlengde hiervan maakt Boekman de balans op.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boekmanstichting
ISBN
9789066501089
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Heeft Thorbecke, die stelde dat de overheid geen oordelaar is van kunst, zijn langste tijd gehad? Mogen politici meer grip krijgen op het kunstbeleid? Of maakt dit de kunstwereld tot een speelbal van de politiek?

Inclusief stembiljet!

Centrale vragen in dit nummer zijn:

Gaat de relatie tussen politiek en kunst een nieuwe fase in?
Hoe kunstlievend zijn de politieke partijen?
Is het Nationaal Historisch Museum te zien als een testcase voor politieke inmenging?


In haar Boekmanlezing van 5 juni 2009 stelde cultuurwethouder van Amsterdam Carolien Gehrels voor de politiek meer grip te geven op het kunstbeleid. In de media brandde een discussie los, over steeds dezelfde kwestie: hoe verhoudt de vrijheid van kunst zich tot de wens van overheidssturing? In het verlengde hiervan maakt Boekman de balans op.


 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boekmanstichting
ISBN
9789066501089
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90