Konings Kunst

van Parijs tot de Veluwe

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Elizabeth Yates

Hardback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De impressionisten Arnold (1860-1945) en Edzard Koning (1869-1954) zijn bekende en geliefde kunstenaars. Edzard verwierf onder andere bekendheid als illustrator van 'De kleine Johannes' en de 'Verkade Albums'. Arnold heeft, mede beïnvloed door zijn vriendschap en correspondentie met Vincent van Gogh, prachtige landschapsschilderijen nagelaten. Zoals alle impressionisten van de Haagse School, waren zij onvervalste romantici die geloofden in een bezielde natuur. Hun werkend leven werd gekenmerkt door een 'vlucht naar voren', via Parijs en Den Haag, weg van de verstedelijking en industrialisatie en terug naar de natuur op de stille Veluwe, bij de landgoederen langs de IJssel, rond Ede en Nunspeet, om uiteindelijk in het Veluwse Voorthuizen tot rust te komen. Het gebied van de IJssel tot aan de Zuiderzee was hun grote inspiratiebron. Daarnaast zwierven zij door Nederland, van Friesland naar Zeeland, om hun impressies in beeld te brengen. Kunsthistorica Elizabeth Yates, kleindochter van Edzard Koning, plaatst leven en werk van de gebroeders Koning tegen de culturele achtergrond van het dynamische tijdperk rond 1900.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Elizabeth Yates
Uitgever
BDUlokalemedia B.V.
ISBN
9789087880644
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Beschrijving

De impressionisten Arnold (1860-1945) en Edzard Koning (1869-1954) zijn bekende en geliefde kunstenaars. Edzard verwierf onder andere bekendheid als illustrator van 'De kleine Johannes' en de 'Verkade Albums'. Arnold heeft, mede beïnvloed door zijn vriendschap en correspondentie met Vincent van Gogh, prachtige landschapsschilderijen nagelaten.

Zoals alle impressionisten van de Haagse School, waren zij onvervalste romantici die geloofden in een bezielde natuur. Hun werkend leven werd gekenmerkt door een 'vlucht naar voren', via Parijs en Den Haag, weg van de verstedelijking en industrialisatie en terug naar de natuur op de stille Veluwe, bij de landgoederen langs de IJssel, rond Ede en Nunspeet, om uiteindelijk in het Veluwse Voorthuizen tot rust te komen. Het gebied van de IJssel tot aan de Zuiderzee was hun grote inspiratiebron. Daarnaast zwierven zij door Nederland, van Friesland naar Zeeland, om hun impressies in beeld te brengen.

Kunsthistorica Elizabeth Yates, kleindochter van Edzard Koning, plaatst leven en werk van de gebroeders Koning tegen de culturele achtergrond van het dynamische tijdperk rond 1900.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Elizabeth Yates
Uitgever
BDUlokalemedia B.V.
ISBN
9789087880644
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90