Klaas Gubbels

Prijs € 39,50

Uitverkocht

Hardback | Januari 1997 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De thematiek van de schilderkunst van Klaas Gubbels lijkt op het eerste gezicht eenkennig en bezeten door een beperkt aantal visuele thema's als koffiepot, tafel en menselijke figuur. Maar die concentratie op enkele thema's is nu juist een fundamenteel aspect van zijn werk, dat ons steeds weer dwingt tot kijken en vergelijken. Niet alleen worden dan deminimale maar essentiële verschuivingen zichtbaar, ook ontwaren we de puur schilderkunstige kwaliteiten van zijn werk. Daarnaast is de doorwerking van die thematiek in talrijke technieken en genres een opmerkelijk en actueel gegeven: fotografie, litho, houtsnede, wandschildering, collage, objet trouvé, glas en metaal zijn de middelen waarvan hij de grenzen en mogelijkheden telkens onderzoekt. De uitstraling naar nevengebieden als grafiek en monumentale kunst is zodanig, dat die - in zekere zin tradionele - terreinen door Gubbels steeds weer met eigenzinnige en verrassende elementen worden verrijkt. Het thematisch ogenschijnlijk simpele, maar in uitwerking uiterst gevarieerde werk van Klaas Gubbels heeft als vanzelf geleid tot de gedachte van een meervoudige aanpak. Door verschillende auteurs uit te nodigen, die vertrouwd zijn met zijn werk, ontstaat een veelkleurige visie op Gubbels' oeuvre.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040099212
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 1997
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De thematiek van de schilderkunst van Klaas Gubbels lijkt op het eerste gezicht eenkennig en bezeten door een beperkt aantal visuele thema's als koffiepot, tafel en menselijke figuur. Maar die concentratie op enkele thema's is nu juist een fundamenteel aspect van zijn werk, dat ons steeds weer dwingt tot kijken en vergelijken.

Niet alleen worden dan deminimale maar essentiële verschuivingen zichtbaar, ook ontwaren we de puur schilderkunstige kwaliteiten van zijn werk. Daarnaast is de doorwerking van die thematiek in talrijke technieken en genres een opmerkelijk en actueel gegeven: fotografie, litho, houtsnede, wandschildering, collage, objet trouvé, glas en metaal zijn de middelen waarvan hij de grenzen en mogelijkheden telkens onderzoekt.

De uitstraling naar nevengebieden als grafiek en monumentale kunst is zodanig, dat die - in zekere zin tradionele - terreinen door Gubbels steeds weer met eigenzinnige en verrassende elementen worden verrijkt. Het thematisch ogenschijnlijk simpele, maar in uitwerking uiterst gevarieerde werk van Klaas Gubbels heeft als vanzelf geleid tot de gedachte van een meervoudige aanpak. Door verschillende auteurs uit te nodigen, die vertrouwd zijn met zijn werk, ontstaat een veelkleurige visie op Gubbels' oeuvre.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040099212
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 1997
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90