Karel de Bazel 1869-1923

vormgever van een nieuwe wereld

Prijs € 12,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

M. Bax

Hardback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Karel P.C. De Bazel (1869-1923) was in zijn tijd een van de bekendste Nederlandse architecten. Eerder nog dan Hein P. Berlage gaf hij de aanzet tot het modernisme in de bouwkunst. De Bazel was overtuigd theosoof en vrijmetselaar, en al zijn architectonische ontwerpen kwamen direct uit die levensbeschouwingen voort. In zijn tijd werd hij gezien als een mysticus pur sang, een visionair en een priester-kunstenaar. Zijn rustige, beheerste voorkomen en zijn talent om diplomatiek te zijn, combineerde De Bazel met een geestelijke onverzettelijkheid waar het zijn creaties betrof en met het streven om een perfecte ambachtelijkheid te verheffen tot ware kunst, die de maatschappij tot een esthetisch betere plek moest maken. Dit boekje gaat over de architectuur en de visionaire denkbeelden van deze architect. De Bazels grootste creatie is het hoofdkantoor van de Nederlandsche Handel-Maatschappij in de Vijzelstraat in Amsterdam, dat postuum in 1926 gereedkwam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Bax
Uitgever
Bekking & Blitz uitg.
ISBN
9789061095972
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

Karel P.C. De Bazel (1869-1923) was in zijn tijd een van de bekendste Nederlandse architecten. Eerder nog dan Hein P. Berlage gaf hij de aanzet tot het modernisme in de bouwkunst. De Bazel was overtuigd theosoof en vrijmetselaar, en al zijn architectonische ontwerpen kwamen direct uit die levensbeschouwingen voort. In zijn tijd werd hij gezien als een mysticus pur sang, een visionair en een priester-kunstenaar. Zijn rustige, beheerste voorkomen en zijn talent om diplomatiek te zijn, combineerde De Bazel met een geestelijke onverzettelijkheid waar het zijn creaties betrof en met het streven om een perfecte ambachtelijkheid te verheffen tot ware kunst, die de maatschappij tot een esthetisch betere plek moest maken. Dit boekje gaat over de architectuur en de visionaire denkbeelden van deze architect.


De Bazels grootste creatie is het hoofdkantoor van de Nederlandsche Handel-Maatschappij in de Vijzelstraat in Amsterdam, dat postuum in 1926 gereedkwam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Bax
Uitgever
Bekking & Blitz uitg.
ISBN
9789061095972
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90