Jopie Huisman

schilder van het mededogen

Prijs € 45,00

Uitverkocht

J. Huisman

Hardback | Mei 2002 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Schilder van het mededogen’ is een term die zowel Jelle Zijlstra als Freek de Jonge gebruikte bij de opening van het eerste Jopie Huisman Museum in Workum. Jopie Huisman (1922-2000) heeft altijd een voorkeur gehad voor de kleine mens, de arme van geest, de zachtmoedige, die in de zogenoemde marge van de maatschappij voorbijschuifelt. Hij portretteerde het hem dierbare kleine van mensen op schilderijen met afgedankte en weggeworpen kleding en schoeisel. Door zijn fabelachtige concentratie wist hij zijn liefde voelbaar te maken voor anderen. Dat het hem lukte, kan worden afgemeten aan de jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers van het Museum. In dit boek geven 182 reproducties een zeer rijk overzicht van Jopie Huismans tekeningen, aquarellen en schilderijen. 85 foto’s documenteren zijn leven en de vele (meestal korte) teksten laten soms heel direct, soms tussen de regels door, lezen hoe Jopie dacht en voelde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Huisman
Uitgever
Toorts B.V., Uitgeverij, De
ISBN
9789060207987
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2002
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Beschrijving

‘Schilder van het mededogen’ is een term die zowel Jelle Zijlstra als Freek de Jonge gebruikte bij de opening van het eerste Jopie Huisman Museum in Workum. Jopie Huisman (1922-2000) heeft altijd een voorkeur gehad voor de kleine mens, de arme van geest, de zachtmoedige, die in de zogenoemde marge van de maatschappij voorbijschuifelt. Hij portretteerde het hem dierbare kleine van mensen op schilderijen met afgedankte en weggeworpen kleding en schoeisel. Door zijn fabelachtige concentratie wist hij zijn liefde voelbaar te maken voor anderen. Dat het hem lukte, kan worden afgemeten aan de jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers van het Museum.
In dit boek geven 182 reproducties een zeer rijk overzicht van Jopie Huismans tekeningen, aquarellen en schilderijen. 85 foto’s documenteren zijn leven en de vele (meestal korte) teksten laten soms heel direct, soms tussen de regels door, lezen hoe Jopie dacht en voelde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Huisman
Uitgever
Toorts B.V., Uitgeverij, De
ISBN
9789060207987
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2002
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90