Johanna (e-Book)

de vrouw die Vincent van Gogh beroemd maakte

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Silke Riemann, Ben Verbong

EPUB met digitaal watermerk | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tijdens de research voor een speelfilm over Theo van Gogh, de broer van Vincent, doen Silke Riemann en Ben Verbong een onverwachte ontdekking: het is niet Theo, maar zijn vrouw Johanna van Gogh-Bonger geweest die de naam van Vincent van Gogh heeft gevestigd. Wie was deze vrouw en waarom is haar aandeel in de geschiedenis zo lang zo miskend? Johannas kortstondige, stormachtige huwelijk met kunsthandelaar Theo van Gogh betekent een leven in Parijs met vooruitstrevende kunstenaars: Monet, Manet, Pissarro, Gauguin. Maar het betekent vooral een leven met Theos broer: de bezeten en jaloerse schilder Vincent, die een zware wissel trekt op haar huwelijk. Theo vindt Vincents schilderkunst geniaal een opvatting die in die tijd nauwelijks wordt gedeeld en steunt hem in alles. Als Theo in 1891 sterft, een half jaar na de dood van Vincent, staat Johanna er alleen voor met haar baby. Noodgedwongen maar vastberaden keert ze terug naar Nederland met in haar bagage alle schilderijen van haar zwager. Ze zal het levenswerk van haar grote liefde Theo voortzetten: ze gaat Vincent van Gogh beroemd maken. Met grote inzet vecht ze voor erkenning van zijn werk. Het is een eerbetoon aan de kunst, maar diep in haar hart vooral aan haar man, wiens missie ze wil voltooien.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Silke Riemann, Ben Verbong
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460037061
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2014
Bestandsgrootte
1179292 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
148

Beschrijving

Tijdens de research voor een speelfilm over Theo van Gogh, de broer van Vincent, doen Silke Riemann en Ben Verbong een onverwachte ontdekking: het is niet Theo, maar zijn vrouw Johanna van Gogh-Bonger geweest die de naam van Vincent van Gogh heeft gevestigd. Wie was deze vrouw en waarom is haar aandeel in de geschiedenis zo lang zo miskend?
Johannas kortstondige, stormachtige huwelijk met kunsthandelaar Theo van Gogh betekent een leven in Parijs met vooruitstrevende kunstenaars: Monet, Manet, Pissarro, Gauguin. Maar het betekent vooral een leven met Theos broer: de bezeten en jaloerse schilder Vincent, die een zware wissel trekt op haar huwelijk. Theo vindt Vincents schilderkunst geniaal een opvatting die in die tijd nauwelijks wordt gedeeld en steunt hem in alles.
Als Theo in 1891 sterft, een half jaar na de dood van Vincent, staat Johanna er alleen voor met haar baby. Noodgedwongen maar vastberaden keert ze terug naar Nederland met in haar bagage alle schilderijen van haar zwager. Ze zal het levenswerk van haar grote liefde Theo voortzetten: ze gaat Vincent van Gogh beroemd maken. Met grote inzet vecht ze voor erkenning van zijn werk. Het is een eerbetoon aan de kunst, maar diep in haar hart vooral aan haar man, wiens missie ze wil voltooien.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Silke Riemann, Ben Verbong
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460037061
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2014
Bestandsgrootte
1179292 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
148