Jeroen Bosch (e-Book)

de schilder van visioenen en nachtmerries

Prijs € 11,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Nils Büttner

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als we aan Jeroen Bosch denken, denken we aan een wirwar van griezelige, helse en vreemde beelden. Bosch’ raadselachtige schilderijen roepen voor de beschouwer vele vragen op. Hij ging de geschiedenis in als ‘den duvelmakere’ (de schepper van duivels) en als schilder van satirische voorstellingen, maar hij was ook een vernieuwer van de bestaande beeldtraditie. In Jeroen Bosch geeft kunsthistoricus Nils Büttner een mooi beeld van de carrière van Jeroen Bosch, die voor de aristocratie en hoogste hofkringen schilderde. Büttner geeft inzicht in zijn werk en zijn sociale positie, en plaatst hem tegen de achtergrond van de cultuur en de maatschappelijke werkelijkheid van zijn tijd. Deze vlot geschreven en inzichtelijke biografie maakt de bijzondere schilderijen van deze grootse schilder voor iedereen toegankelijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nils Büttner
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402306651
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2016
Bestandsgrootte
5361280 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

Als we aan Jeroen Bosch denken, denken we aan een wirwar van griezelige, helse en vreemde beelden. Bosch’ raadselachtige schilderijen roepen voor de beschouwer vele vragen op. Hij ging de geschiedenis in als ‘den duvelmakere’ (de schepper van duivels) en als schilder van satirische voorstellingen, maar hij was ook een vernieuwer van de bestaande beeldtraditie.

In Jeroen Bosch geeft kunsthistoricus Nils Büttner een mooi beeld van de carrière van Jeroen Bosch, die voor de aristocratie en hoogste hofkringen schilderde. Büttner geeft inzicht in zijn werk en zijn sociale positie, en plaatst hem tegen de achtergrond van de cultuur en de maatschappelijke werkelijkheid van zijn tijd. Deze vlot geschreven en inzichtelijke biografie maakt de bijzondere schilderijen van deze grootse schilder voor iedereen toegankelijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nils Büttner
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402306651
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2016
Bestandsgrootte
5361280 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152