Jeff Wall The Crooked Path

Prijs € 34,90

Uitverkocht

Hans de Wolf

Hardback | Juni 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds eind jaren 1970 ijvert Jeff Wall ervoor om de fotografie een bijzondere plaats te geven binnen de kunstwereld. Zijn foto’s worden vaak gepresenteerd in grote lichtbakken, waardoor ze een iconografisch karakter krijgen. Verwijzingen naar de kunstgeschiedenis zijn legio in zijn vaak omstreden oeuvre. De tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten stelt scherp op de culturele context van Walls fotografische wereld. De kunstenaar selecteerde eigenhandig 25 foto’s, van de jaren ‘70 tot vandaag, en confronteert ze met werk van moderne en hedendaagse kunstenaars als Duchamp, Manet, Matisse, Picasso, Dalí, Stella, Smithson, Graham, Wallace, Wiener, Fassbinder, e.a.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans de Wolf
Uitgever
Ludion
ISBN
9789055448623
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
255

Beschrijving

Sinds eind jaren 1970 ijvert Jeff Wall ervoor om de fotografie een bijzondere plaats te geven binnen de kunstwereld. Zijn foto’s worden vaak gepresenteerd in grote lichtbakken, waardoor ze een iconografisch karakter krijgen. Verwijzingen naar de kunstgeschiedenis zijn legio in zijn vaak omstreden oeuvre. De tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten stelt scherp op de culturele context van Walls fotografische wereld.
De kunstenaar selecteerde eigenhandig 25 foto’s, van de jaren ‘70 tot vandaag, en confronteert ze met werk van moderne en hedendaagse kunstenaars als Duchamp, Manet, Matisse, Picasso, Dalí, Stella, Smithson, Graham, Wallace, Wiener, Fassbinder, e.a.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans de Wolf
Uitgever
Ludion
ISBN
9789055448623
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
255

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90