Jaarboek van het Nederlands Genootschap van Bibliofielen 2001

XI

Prijs € 30,00

Uitverkocht

Gerard Jaspers,

Hardback | Mei 2002 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit Jaarboek als ‘Boek van het jaar’: Vondels Gysbrecht van Aemstel in de editie van A.J. Derkinderen uit 1901. Natuurlijk werd in de boekhistorische literatuur al eerder aandacht besteed aan dit in vele opzichten merkwaardige en interessante boek, zo schreef E. Braches voornamelijk over de symboliek van de illustraties en versieringen. In deze nieuwe studie benadert de auteur, dr. Lieske Tibbe, het werk vanuit het perspectief van de Gemeenschapskunst; in 1994 promoveerde zij op dit onderwerp. In de rubriek ‘Leden schrijven over hun collectie’ laat Klaas Hoogendoorn door middel van interessante voorbeelden en fascinerende afbeeldingen uit oude Nederlandse boeken zien hoe boeiend dit verzamelgebied is. Overige bijdragen: Frans A. Janssen: De boekencollectie van Thysius; S. Hubregtse: Sir Emery Walker - onzichtbaar hoofdrolspeler in de private pressbeweging, grafisch ondernemer, boekhistoricus en D. Wildeman: Het Nederlands Scheepvaartmuseum en Ernst Crone en G. Jaspers over de eerste gedrukte Latijnse Koran (1543).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerard Jaspers,
Uitgever
Buitenkant, Uitgeverij De
ISBN
9789076452043
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2002
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

In dit Jaarboek als ‘Boek van het jaar’: Vondels Gysbrecht van Aemstel in de editie van A.J. Derkinderen uit 1901. Natuurlijk werd in de boekhistorische literatuur al eerder aandacht besteed aan dit in vele opzichten merkwaardige en interessante boek, zo schreef
E. Braches voornamelijk over de symboliek van de illustraties en versieringen. In deze nieuwe studie benadert de auteur, dr. Lieske Tibbe, het werk vanuit het perspectief van de Gemeenschapskunst; in 1994 promoveerde zij op dit onderwerp.
In de rubriek ‘Leden schrijven over hun collectie’ laat Klaas Hoogendoorn door middel van interessante voorbeelden en fascinerende afbeeldingen uit oude Nederlandse boeken zien hoe boeiend dit verzamelgebied is.
Overige bijdragen: Frans A. Janssen: De boekencollectie van Thysius; S. Hubregtse: Sir Emery Walker - onzichtbaar hoofdrolspeler in de private pressbeweging, grafisch ondernemer, boekhistoricus en D. Wildeman: Het Nederlands Scheepvaartmuseum en Ernst Crone en G. Jaspers over de eerste gedrukte Latijnse Koran (1543).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerard Jaspers,
Uitgever
Buitenkant, Uitgeverij De
ISBN
9789076452043
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2002
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90