In de vorm van mensen

Prijs € 32,50

Uitverkocht

C. Waltman

Hardback | Augustus 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de vorm van mensen is een bijzonder document en toont een intrigerende verzameling portretten en foto's van elementen uit de openbare ruimte. Beeldend kunstenaar Caroline Waltman (1970) beschilderde een reeks personen in haar naaste omgeving, oud en jong, man en vrouw, zo werden zij haar canvas, huid fungeerde als doek. Dit proces van het uitnodigen en selecteren van haar 'objecten', het beschilderen met verf en henna van de gezichten en lichamen en het fotograferen van het eindresultaat wordt door Caroline Waltman zelf in een inleidende tekst beschreven. In In de vorm van mensen zijn de portretten geplaatst naast afbeeldingen van rasters, verbindingen, afscheidingen en straatmeubilair. Allemaal elementen die Caroline Waltman fotografeerde in een straal van zo'n duizend meter rond haar woning in Amsterdam. Wat ontstaat is een spannende dialoog, die de kijker steeds weer verrast en even doet stilstaan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. Waltman
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789059730281
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In de vorm van mensen is een bijzonder document en toont een intrigerende verzameling portretten en foto's van elementen uit de openbare ruimte.
Beeldend kunstenaar Caroline Waltman (1970) beschilderde een reeks personen in haar naaste omgeving, oud en jong, man en vrouw, zo werden zij haar canvas, huid fungeerde als doek. Dit proces van het uitnodigen en selecteren van haar 'objecten', het beschilderen met verf en henna van de gezichten en lichamen en het fotograferen van het eindresultaat wordt door Caroline Waltman zelf in een inleidende tekst beschreven.

In In de vorm van mensen zijn de portretten geplaatst naast afbeeldingen van rasters, verbindingen, afscheidingen en straatmeubilair. Allemaal elementen die Caroline Waltman fotografeerde in een straal van zo'n duizend meter rond haar woning in Amsterdam. Wat ontstaat is een spannende dialoog, die de kijker steeds weer verrast en even doet stilstaan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. Waltman
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789059730281
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90