In beton gegoten

45 jaar werken aan wederopbouw, volkshuisvesting en stedelijke vernieuwing, kroniek van een bouwonderneming

Prijs € 27,50

Uitverkocht

Kees de Graaf

Hardback | Februari 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 2009 bestaat ERA Bouw 45 jaar. In die bijna halve eeuw heeft het bedrijf zich ontwikkeld van een industrieel bouwbedrijf tot een bouwende projectontwikkelaar,met een behoorlijk ‘zelfscheppend’ vermogen. ERA – de letters staan voor Van Eesteren Rationele Aanpak – werd ooit opgericht om een antwoord te geven op de woningnood in de jaren zestig. Dat leidde tot de bouw van de bekende ERA-flats, in onder meer Rotterdam, Zaandam en Capelle aan den IJssel. In de loop van de geschiedenis dienden zich steeds andere maatschappelijke behoeften aan, waar met nieuwe woningen en andersoortige woongebieden op werd ingespeeld. Dat mag de rode draad in de historie van ERA genoemd worden: de volkshuisvestelijke verlangens vanuit de samenleving aan de ene kant en de reactie van het ontwikkelend bouwbedrijf daarop aan de andere kant. In beton gegoten geeft inzicht in de manier waarop een individuele onderneming meegroeide met de wederopbouw van Nederland. Het is daarmee vooral ook een tijdsbeeld van herrijzend Nederland: vanuit de grootschalige bouw van woningen in de jaren zestig, via de bloemkoolwijken en de groeikernen in de jaren zeventig tot en met de stedelijke vernieuwing in de jongste decennia.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees de Graaf
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685046
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

In 2009 bestaat ERA Bouw 45 jaar. In die bijna halve eeuw heeft het bedrijf zich ontwikkeld van een industrieel bouwbedrijf tot een bouwende projectontwikkelaar,met een behoorlijk ‘zelfscheppend’ vermogen.
ERA – de letters staan voor Van Eesteren Rationele Aanpak – werd ooit opgericht om een antwoord te geven op de woningnood in de jaren zestig. Dat leidde tot de bouw van de bekende ERA-flats, in onder meer Rotterdam, Zaandam en Capelle aan den IJssel.
In de loop van de geschiedenis dienden zich steeds andere maatschappelijke behoeften aan, waar met nieuwe woningen en andersoortige woongebieden op werd ingespeeld. Dat mag de rode draad in de historie van ERA genoemd worden: de volkshuisvestelijke verlangens vanuit de samenleving aan de ene kant en de reactie van het ontwikkelend bouwbedrijf daarop aan de andere kant.
In beton gegoten geeft inzicht in de manier waarop een individuele onderneming meegroeide met de wederopbouw van Nederland. Het is daarmee vooral ook een tijdsbeeld van herrijzend Nederland: vanuit de grootschalige bouw van woningen in de jaren zestig, via de bloemkoolwijken en de groeikernen in de
jaren zeventig tot en met de stedelijke vernieuwing in de jongste decennia.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees de Graaf
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685046
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90