Ids Willemsma

Prijs € 49,50

Uitverkocht

Koopmans, Hodel, de Groot

Hardback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ids Willemsma is al meer dan veertig jaar actief als beeldend kunstenaar in Friesland. Ondanks een voortdurende belangstelling voor zijn werk was er tot op heden niet een boek verschenen dat een overzicht geeft van zijn inmiddels omvangrijke oeuvre. In 2011 hebben een aantal 'freonen fan Ids' het initiatief genomen om te komen tot een dergelijke uitgave. Ids Willemsma is bij een breder publiek vooral bekend geworden door zijn grote, veelal stalen objecten in de openbare ruimte. Natuurlijk komt dit aspect van zijn werk in dit boek royaal aan bod. Daarnaast krijgen ook zijn tijdelijke - en vaak spraakmakende - projecten, kleinere beelden, architectuur en tekeningen de aandacht die zij verdienen. Kunsthistoricus Rudy Hodel plaatst het werk van Ids Willemsma in kunsthistorische context. De kunst van Ids Willemsma speelt de hoofdrol in dit boek. Toch mocht een blik op de markante persoonlijkheid van de kunstenaar niet ontbreken. Het kunstenaarschap van Ids wordt mede bepaald door zijn grote belangstelling voor sport, natuur, het Friese landschap, de Friese taal en cultuur en de originele manier waarop hij in het leven staat. Journalist Pieter de Groot schetst een uitgebreid portret van de kunstenaar. Ook aan de behoefte om het langjarige kunstenaarschap van Ids Willemsma te documenteren wordt in dit boek voorzien. Doeke Sijens inventariseerde de vele werken en stelde de oeuvrecatalogus samen die achterin dit boek is opgenomen. Naast het vaak bijzondere archiefmateriaal is in dit boek een serie indrukwekkende foto's opgenomen die fotograaf John Stoel speciaal voor deze uitgave maakte.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koopmans, Hodel, de Groot
Uitgever
De Kunst
ISBN
9789491196232
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Ids Willemsma is al meer dan veertig jaar actief als beeldend kunstenaar in Friesland. Ondanks een voortdurende belangstelling voor zijn werk was er tot op heden niet een boek verschenen dat een overzicht geeft van zijn inmiddels omvangrijke oeuvre. In 2011 hebben een aantal 'freonen fan Ids' het initiatief genomen om te komen tot een dergelijke uitgave.

Ids Willemsma is bij een breder publiek vooral bekend geworden door zijn grote, veelal stalen objecten in de openbare ruimte. Natuurlijk komt dit aspect van zijn werk in dit boek royaal aan bod. Daarnaast krijgen ook zijn tijdelijke - en vaak spraakmakende - projecten, kleinere beelden, architectuur en tekeningen de aandacht die zij verdienen. Kunsthistoricus Rudy Hodel plaatst het werk van Ids Willemsma in kunsthistorische context.
De kunst van Ids Willemsma speelt de hoofdrol in dit boek. Toch mocht een blik op de markante persoonlijkheid van de kunstenaar niet ontbreken. Het kunstenaarschap van Ids wordt mede bepaald door zijn grote belangstelling voor sport, natuur, het Friese landschap, de Friese taal en cultuur en de originele manier waarop hij in het leven staat. Journalist Pieter de Groot schetst een uitgebreid portret van de kunstenaar.
Ook aan de behoefte om het langjarige kunstenaarschap van Ids Willemsma te documenteren wordt in dit boek voorzien. Doeke Sijens inventariseerde de vele werken en stelde de oeuvrecatalogus samen die achterin dit boek is opgenomen.
Naast het vaak bijzondere archiefmateriaal is in dit boek een serie indrukwekkende foto's opgenomen die fotograaf John Stoel speciaal voor deze uitgave maakte.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koopmans, Hodel, de Groot
Uitgever
De Kunst
ISBN
9789491196232
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
192

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90