Huis Sonneveld

Brinkman en Van der Vlugt : modern wonen in 1933

Prijs € 32,95

Niet beschikbaar

Paperback | Juli 2001 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De museumwoning Huis Sonneveld in Rotterdam is een van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het huis werd in 1933 gebouwd naar een ontwerp van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt, dat internationale bekendheid verwierf met ontwerpen voor de Van Nellefabriek, het Woonhuis Van der Leeuw en het Stadion Feijenoord, alle in Rotterdam. Het huis werd gebouwd in opdracht van de heer A.H. Sonneveld, één van de directeuren van de Van Nellefabriek. Bijzonder aan deze woning is dat Brinkman en Van der Vlugt naast het huis ook het volledige interieur hebben ontworpen. Voor de inrichting gebruikten ze de toen net geïntroduceerde seriemeubelen en lampen van de firma Gispen en stoffen uit de collectie van de firma Metz & Co. Deze rijk geïllustreerde publicatie voorziet in een gedegen inzicht in het ontwerp, de inrichting, de bewoners en de restauratie en herinrichting van dit jonge monument vol chroom en kleur. Het huis is in de originele staat teruggebracht en in maart 2001 voor het publiek opengesteld als museumwoning.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056621964
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
161

Beschrijving

De museumwoning Huis Sonneveld in Rotterdam is een van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het huis werd in 1933 gebouwd naar een ontwerp van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt, dat internationale bekendheid verwierf met ontwerpen voor de Van Nellefabriek, het Woonhuis Van der Leeuw en het Stadion Feijenoord, alle in Rotterdam.

Het huis werd gebouwd in opdracht van de heer A.H. Sonneveld, één van de directeuren van de Van Nellefabriek. Bijzonder aan deze woning is dat Brinkman en Van der Vlugt naast het huis ook het volledige interieur hebben ontworpen. Voor de inrichting gebruikten ze de toen net geïntroduceerde seriemeubelen en lampen van de firma Gispen en stoffen uit de collectie van de firma Metz & Co. Deze rijk geïllustreerde publicatie voorziet in een gedegen inzicht in het ontwerp, de inrichting, de bewoners en de restauratie en herinrichting van dit jonge monument vol chroom en kleur.

Het huis is in de originele staat teruggebracht en in maart 2001 voor het publiek opengesteld als museumwoning.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056621964
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
161