Honderd nieuwe taalspelen

voor kinderen van 4 - 14 jaar

Prijs € 15,00

Niet beschikbaar

P. Rooyackers

Paperback | Januari 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

100 Nieuwe Taalspelen voor iedereen vanaf 4 jaar is een bundel nieuwe taalspelen, aangevuld met spelaanwijzingen, bestemd voor docenten nederlandse taal, drama, leerkrachten in het basisonderwijs en begeleiders in het jeugdwerk. Eerder verscheen de bundel 100 Taalspelen. De taalspelen kunnen met weinig voorbereiding geoefend en gepresenteerd worden. De spelen zijn geschikt voor taalliefhebbers van 4 tot 14 jaar. De taalspelen zijn overwegend kort van tijdsduur zodat men deze in een lesuur kan beoefenen. Het is een praktisch en direct bruikbaar boek waarmee iedere enthousiasteling die van taalexpressie houdt aan de slag kan. Het boek wordt ingeleid door een didactisch en organisatorisch hoofdstuk waarna de taalspelen volgen. De taalspelen zijn ingedeeld naar leeftijd en naar soorten spelen. Zo kan gemakkelijk een spel gekozen worden voor een bepaalde groep. In dit boek worden allerlei soorten taalspelen beschreven en uitgewerkt naar handzame oefeningen. Er zijn natuurlijk taalspelen opgenomen die gericht zijn op mondeling en schriftelijk ontwikkelen van het taalgevoel en de woordenschat. Dit allemaal door middel van creatieve oefeningen. Er zijn kennismakingsspelen, dichtspelen, illustratiespelen, verhaalspelen, gevoelspelen, muzikale taalspelen, schrijfspelen, gedachtenspelen en woordspelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. Rooyackers
Uitgever
Panta Rhei
ISBN
9789088400230
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Beschrijving

100 Nieuwe Taalspelen voor iedereen vanaf 4 jaar is een bundel nieuwe taalspelen, aangevuld met spelaanwijzingen, bestemd voor docenten nederlandse taal, drama, leerkrachten in het basisonderwijs en begeleiders in het jeugdwerk. Eerder verscheen de bundel 100 Taalspelen.
De taalspelen kunnen met weinig voorbereiding geoefend en gepresenteerd worden. De spelen zijn geschikt voor taalliefhebbers van 4 tot 14 jaar.
De taalspelen zijn overwegend kort van tijdsduur zodat men deze in een lesuur kan beoefenen. Het is een praktisch en direct bruikbaar boek waarmee iedere enthousiasteling die van taalexpressie houdt aan de slag kan. Het boek wordt ingeleid door een didactisch en organisatorisch hoofdstuk waarna de taalspelen volgen.
De taalspelen zijn ingedeeld naar leeftijd en naar soorten spelen. Zo kan gemakkelijk een spel gekozen worden voor een bepaalde groep. In dit boek worden allerlei soorten taalspelen beschreven en uitgewerkt naar handzame oefeningen. Er zijn natuurlijk taalspelen opgenomen die gericht zijn op mondeling en schriftelijk ontwikkelen van het taalgevoel en de woordenschat. Dit allemaal door middel van creatieve oefeningen.

Er zijn kennismakingsspelen, dichtspelen, illustratiespelen, verhaalspelen, gevoelspelen, muzikale taalspelen, schrijfspelen, gedachtenspelen en woordspelen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. Rooyackers
Uitgever
Panta Rhei
ISBN
9789088400230
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112