Hollandse hemels = Heavens in Holland

Prijs € 24,50

Niet beschikbaar

Bernard Hulsman

Paperback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hollandse Hemels brengt voor het eerst zestig Nederlandse koepels als typologisch verschijnsel in boekvorm samen, met een introductie van architectuurcriticus Bernard Hulsman en foto’s van Luuk Kramer. Koepels hebben als typologie altijd tot de verbeelding gesproken van zowel wereldlijke als kerkelijke leiders. Die liefde voor de bouwvorm laat zich vooral verklaren door de perfecte vorm. Wie een koepel bouwt schept een schitterende, volmaakte, ruimte. Voor kerkenbouwers is de ruimte een verbeelding van de hemel, voor wereldse architecten is de koepel een uitstekend middel om macht en saamhorigheid uit te dragen. Bernard Hulsman en Luuk Kramer hebben een omvangrijke selectie gemaakt van de fraaiste exemplaren, waarin niet alleen kerken, maar ook gevangenissen, buitenverblijven en winkelpanden aan bod komen. De beelden van de koepels in het interieur zijn verrassend in diversiteit en van een spectaculaire kwaliteit. Van 11 september tot en met 14 november is in het Museum voor Religieuze Kunst te Uden de expositie Katholieke en Protestantse Hemels te zien. De tentoonstelling omvat zestien uitvergrote opnamen die de verschillen tussen protestantse en katholieke hemels verbeelden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bernard Hulsman
Uitgever
Uitgeverij Architectura & Natura
ISBN
9789076863863
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Hollandse Hemels brengt voor het eerst zestig Nederlandse koepels als typologisch verschijnsel in boekvorm samen, met een introductie van
architectuurcriticus Bernard Hulsman en foto’s van Luuk Kramer.
Koepels hebben als typologie altijd tot de verbeelding gesproken van zowel wereldlijke als kerkelijke leiders. Die liefde voor de bouwvorm laat zich vooral verklaren door de perfecte vorm. Wie een koepel bouwt schept een schitterende, volmaakte, ruimte. Voor kerkenbouwers is de ruimte een verbeelding van de hemel, voor wereldse architecten is de koepel een uitstekend middel om macht en saamhorigheid uit te dragen.
Bernard Hulsman en Luuk Kramer hebben een omvangrijke selectie gemaakt van de fraaiste exemplaren, waarin niet alleen kerken, maar ook
gevangenissen, buitenverblijven en winkelpanden aan bod komen. De beelden van de koepels in het interieur zijn verrassend in diversiteit en van een spectaculaire kwaliteit.

Van 11 september tot en met 14 november is in het Museum voor Religieuze Kunst te Uden de expositie Katholieke en Protestantse Hemels te zien. De tentoonstelling omvat zestien uitvergrote opnamen die de verschillen tussen protestantse en katholieke hemels verbeelden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bernard Hulsman
Uitgever
Uitgeverij Architectura & Natura
ISBN
9789076863863
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
80

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90