Highrise - Common Ground

art and the Amsterdam Zuidas Area

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Paperback | Maart 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Al langer woedt de discussie over de mogelijke potentie van kunst in de publieke ruimte. Er zijn veel voorbeelden van kunst die op een spannende manier intervenieert, betekenis geeft of stuurt, maar ook ontelbaar veel ongelukkige oplossingen zonder aantrekkingskracht of betekenis. De Amsterdamse Zuidas is een gebied waar een nieuw stedelijk centrum moet ontstaan met kantoorruimte, woonruimte en andere uiteenlopende voorzieningen. Het gebied heeft hoge ambities, waarin kunst ook een fikse rol heeft. De aanpak van het Virtueel Museum Zuidas streeft naar het zogenaamde meebouwen met de stad, een proces waarin de realisatie van kunstprojecten direct verbonden is aan de stedelijk ontwikkeling en niet achteraf wordt toegevoegd. Highrise - Common Ground reflecteert op kritische wijze op uiteenlopende aspecten die bij kunst en de te ontwikkelen Zuidas een rol spelen: de plannen voor de Zuidas worden tegen het licht gehouden. Hoe gaan de stedenbouwkundige ambities samen met deze kunstaanpak in ontwikkeling? Hoe wordt de ervaring en het gebruik van de openbare ruimte beïnvloed door de kunstprojecten? Daarnaast bestaat het boek uit diverse praktische en theoretische kunstenaarsbijdragen. Met o.a. werk van Orgacom, Barbara Visser, Renée Kool, Paul Toornend, Daniël van der Velden/Logo Parc.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Valiz
ISBN
9789078088189
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

Al langer woedt de discussie over de mogelijke potentie van kunst in de publieke ruimte. Er zijn veel voorbeelden van kunst die op een spannende manier intervenieert, betekenis geeft of stuurt, maar ook ontelbaar veel ongelukkige oplossingen zonder aantrekkingskracht of betekenis.
De Amsterdamse Zuidas is een gebied waar een nieuw stedelijk centrum moet ontstaan met kantoorruimte, woonruimte en andere uiteenlopende voorzieningen. Het gebied heeft hoge ambities, waarin kunst ook een fikse rol heeft.
De aanpak van het Virtueel Museum Zuidas streeft naar het zogenaamde meebouwen met de stad, een proces waarin de realisatie van kunstprojecten direct verbonden is aan de stedelijk ontwikkeling en niet achteraf wordt toegevoegd. Highrise - Common Ground reflecteert op kritische wijze op uiteenlopende aspecten die bij kunst en de te ontwikkelen Zuidas een rol spelen: de plannen voor de Zuidas worden tegen het licht gehouden. Hoe gaan de stedenbouwkundige ambities samen met deze kunstaanpak in ontwikkeling? Hoe wordt de ervaring en het gebruik van de openbare ruimte beïnvloed door de kunstprojecten? Daarnaast bestaat het boek uit diverse praktische en theoretische kunstenaarsbijdragen. Met o.a. werk van Orgacom, Barbara Visser, Renée Kool, Paul Toornend, Daniël van der Velden/Logo Parc.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Valiz
ISBN
9789078088189
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
384

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90