Het verhaal van de hedendaagse kunst

Prijs € 25,70

Uitverkocht

Michael Wilson

Hardback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit nieuwe deel van de succesreeks 'De kunst van het kijken' brengt de Amerikaanse criticus Michael Wilson een uitgepuurde selectie topwerken samen die de afgelopen twintig jaar werden gerealiseerd door nog levende kunstenaars. Het boek geeft een podium aan kunstenaars uit Amerika, Azië en Europa, gaande van Francis Alÿs en Marina Abramovic tot Richard Prince en Luc Tuymans. De geselecteerde werken worden prachtig in beeld gebracht en voorzien van deskundig commentaar. De indeling van het boek maakt onderscheid tussen fotografie, schilderkunst, beeldhouwwerken, video-installaties en performances, wat resulteert in een leesbaar en doordacht geheel. Het is de staalkaart bij uitstek van het kleurrijke en steeds veranderende spectrum van de hedendaagse kunst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Michael Wilson
Uitgever
Graphic matter / Ludion
ISBN
9789461300553
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

In dit nieuwe deel van de succesreeks 'De kunst van het kijken' brengt de Amerikaanse criticus Michael Wilson een uitgepuurde selectie topwerken samen die de afgelopen twintig jaar werden gerealiseerd door nog levende kunstenaars. Het boek geeft een podium aan kunstenaars uit Amerika, Azië en Europa, gaande van Francis Alÿs en Marina Abramovic tot Richard Prince en Luc Tuymans.

De geselecteerde werken worden prachtig in beeld gebracht en voorzien van deskundig commentaar. De indeling van het boek maakt onderscheid tussen fotografie, schilderkunst, beeldhouwwerken, video-installaties en performances, wat resulteert in een leesbaar en doordacht geheel. Het is de staalkaart bij uitstek van het kleurrijke en steeds veranderende spectrum van de hedendaagse kunst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michael Wilson
Uitgever
Graphic matter / Ludion
ISBN
9789461300553
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90