Het huis op de Brink

Prijs € 24,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Krijn van den Ende, Richard Harmanni, Henk Povee

Hardback | Maart 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Krijn van den Ende, Anne van Grevenstein, Richard Harmanni, Paula van der Heijden, Clemens Hogenstijn, Eloy Koldeweij, Adriaan de Mol van Otterloo, Annette de Mol van Otterloo, Henk Povée, Mariet VoûteIn 1649 verrees op de Brink in Deventer een monumentaal woonhuis. Indrukwekkend aan de buitenkant met zijn statige façade, respect af- dwingend door zijn natuurstenen gebogen dubbele bordestrap en smeedijzeren stoephek. Een juweel aan de binnenkant door zijn uitzonderlijk gave interieurs, boeiende tijdslagen en betoverende charme: gestuukte krullen, geschilderde bossages, eigenzinnige betegelingen, robuuste vloeren, superbe gaslampen, overweldigende lichtvallen en verrassende hoekjes en doorzichten.In de loop der eeuwen is het huis door verschillende, achtereenvolgende generaties aangepast en gemoderniseerd. Het oorspronkelijke karakter ging echter niet verloren en de voorname ruimtes bleven vrijwel intact; waardevolle aspecten en karakteristieke elementen bleven behouden.Het huis op de Brink doet verslag van de bouw- en bewoningsgeschiedenis, het interieur en de restauratie van dit unieke monument. Het huis neemt een belangrijke plaats in op het gebied van Nederlandse woonhuismonumenten en de binnenruimten worden terecht gerekend tot de mooiste, best bewaarde en meest authentieke woonhuisinterieurs in Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Krijn van den Ende, Richard Harmanni, Henk Povee
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068686456
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Krijn van den Ende, Anne van Grevenstein, Richard Harmanni, Paula van der Heijden, Clemens Hogenstijn, Eloy Koldeweij, Adriaan de Mol van Otterloo, Annette de Mol van Otterloo, Henk Povée, Mariet Voûte

In 1649 verrees op de Brink in Deventer een monumentaal woonhuis. Indrukwekkend aan de buitenkant met zijn statige façade, respect af- dwingend door zijn natuurstenen gebogen dubbele bordestrap en smeedijzeren stoephek. Een juweel aan de binnenkant door zijn uitzonderlijk gave interieurs, boeiende tijdslagen en betoverende charme: gestuukte krullen, geschilderde bossages, eigenzinnige betegelingen, robuuste vloeren, superbe gaslampen, overweldigende lichtvallen en verrassende hoekjes en doorzichten.
In de loop der eeuwen is het huis door verschillende, achtereenvolgende generaties aangepast en gemoderniseerd. Het oorspronkelijke karakter ging echter niet verloren en de voorname ruimtes bleven vrijwel intact; waardevolle aspecten en karakteristieke elementen bleven behouden.

Het huis op de Brink doet verslag van de bouw- en bewoningsgeschiedenis, het interieur en de restauratie van dit unieke monument. Het huis neemt een belangrijke plaats in op het gebied van Nederlandse woonhuismonumenten en de binnenruimten worden terecht gerekend tot de mooiste, best bewaarde en meest authentieke woonhuisinterieurs in Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Krijn van den Ende, Richard Harmanni, Henk Povee
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068686456
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90