Grachtenhuizen/Amsterdam Canal Houses

vier eeuwen Amsterdamse grachtenhuizen en hun bewoners/four centuries of Amsterdam canal houses and their residents

Prijs € 49,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Arjan Bronkhorst, Marc van den Eerenbeemt, Koos de Wilt, Gabri van Tussenbroek

Hardback | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Uniek boek over de Amsterdamse grachtenhuizen. Eerste druk was voor tweederde uitverkocht in een week tijd!Het fotoboek Grachtenhuizen van Arjan Bronkhorst vertelt het verhaal van vier eeuwen wonen aan de Amsterdamse gracht. In de 17de eeuw werden de imposante huizen gebouwd door zeer vermogende kooplieden en regenten. In de eeuwen daarna werden ze bewoond en verbouwd door hun erfgenamen en nieuwkomers op de gracht. In meer dan 400 paginas gaan de deuren van deze particuliere stadspaleizen voor u open. Ruim dertig grachtenhuizen worden uitgebreid en in volle glorie belicht. Interieurs van ongekende rijkdom, die u niet eerder zag. U maakt kennis met de bewoners, die zorgdragen voor de restauratie en het behoud van historische interieurs die behoren tot de mooiste van Nederland. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, schrijft in het Voorwoord van dit boek: "Laat u verrassen met dit eerste boek in zijn soort en de prachtige fotos van Arjan Bronkhorst. Hij maakte het boek vanuit zijn oprechte passie voor grachtenhuizen en werkte ruim een jaar aan de serie. Met een ongeëvenaard resultaat: het eerste artistieke fotoboek geheel gewijd aan Amsterdamse grachtenhuizen. Zijn stijl is tijdloos en karaktervol en zijn beelden bijna verstild. Hij is als geen ander in staat geweest om het bijzondere gevoel weer te geven van het wonen aan de gracht tijdens de afgelopen vier eeuwen!"Arjan Bronkhorst werkte twee jaar aan de fotoserie. Het resultaat is uniek te noemen, omdat het gaat om zeer exclusieve interieurs en op privacy gerichte bewoners. In het boek zijn de huizen opgenomen van o.a. Matthijs van Heijningen, Trudy Derksen, Elise Wessels, Gisèle d'Ailly van Waterschoot van der Gracht, Ed Veenendaal en Dorothy Beynes-Heijmeijer van Heemstede. Het heeft maanden geduurd voordat de fotograaf werd toegelaten in deze huizen. Er is niet eerder een fotoserie gemaakt die deze huizen en bewoners met zoveel emotie en diepgang laat zien.De teksten zijn geschreven door Marc van den Eerenbeemt - de Volkskrant - en Koos de Wilt - o.a. auteur van Rembrandt Inc. Gabri van Tussenbroek - auteur van Amsterdam in 1597 - schreef de Inleiding. Burgemeester Eberhard van der Laan schreef een zeer lovend Voorwoord.Fotoboek Grachtenhuizen - Amsterdam Canal HousesISBN 978 90 821354 0 4Hardcover met stofomslag, formaat 24x30 cm, 416 pagina's, 350 afbeeldingen www.grachtenhuizen.orgUitgeverij Lectura CulturaKeizersgracht 434, 1016 GD Amsterdamwww.lecturacultura.nl - info@lecturacultura.nlVoor meer informatie:Arjan BronkhorstTel. 06-15061615www.arjanbronkhorst.cominfo@arjanbronkhorst.com

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arjan Bronkhorst, Marc van den Eerenbeemt, Koos de Wilt, Gabri van Tussenbroek
Uitgever
Lectura Cultura B.V.
ISBN
9789082135404
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
416

Beschrijving

Uniek boek over de Amsterdamse grachtenhuizen. Eerste druk was voor tweederde uitverkocht in een week tijd!

Het fotoboek Grachtenhuizen van Arjan Bronkhorst vertelt het verhaal van vier eeuwen wonen aan de Amsterdamse gracht. In de 17de eeuw werden de imposante huizen gebouwd door zeer vermogende kooplieden en regenten. In de eeuwen daarna werden ze bewoond en verbouwd door hun erfgenamen en nieuwkomers op de gracht. In meer dan 400 paginas gaan de deuren van deze particuliere stadspaleizen voor u open. Ruim dertig grachtenhuizen worden uitgebreid en in volle glorie belicht. Interieurs van ongekende rijkdom, die u niet eerder zag. U maakt kennis met de bewoners, die zorgdragen voor de restauratie en het behoud van historische interieurs die behoren tot de mooiste van Nederland.

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, schrijft in het Voorwoord van dit boek: "Laat u verrassen met dit eerste boek in zijn soort en de prachtige fotos van Arjan Bronkhorst. Hij maakte het boek vanuit zijn oprechte passie voor grachtenhuizen en werkte ruim een jaar aan de serie. Met een ongeëvenaard resultaat: het eerste artistieke fotoboek geheel gewijd aan Amsterdamse grachtenhuizen. Zijn stijl is tijdloos en karaktervol en zijn beelden bijna verstild. Hij is als geen ander in staat geweest om het bijzondere gevoel weer te geven van het wonen aan de gracht tijdens de afgelopen vier eeuwen!"

Arjan Bronkhorst werkte twee jaar aan de fotoserie. Het resultaat is uniek te noemen, omdat het gaat om zeer exclusieve interieurs en op privacy gerichte bewoners. In het boek zijn de huizen opgenomen van o.a. Matthijs van Heijningen, Trudy Derksen, Elise Wessels, Gisèle d'Ailly van Waterschoot van der Gracht, Ed Veenendaal en Dorothy Beynes-Heijmeijer van Heemstede. Het heeft maanden geduurd voordat de fotograaf werd toegelaten in deze huizen. Er is niet eerder een fotoserie gemaakt die deze huizen en bewoners met zoveel emotie en diepgang laat zien.

De teksten zijn geschreven door Marc van den Eerenbeemt - de Volkskrant - en Koos de Wilt - o.a. auteur van Rembrandt Inc. Gabri van Tussenbroek - auteur van Amsterdam in 1597 - schreef de Inleiding. Burgemeester Eberhard van der Laan schreef een zeer lovend Voorwoord.

Fotoboek Grachtenhuizen - Amsterdam Canal Houses
ISBN 978 90 821354 0 4
Hardcover met stofomslag, formaat 24x30 cm, 416 pagina's, 350 afbeeldingen
www.grachtenhuizen.org

Uitgeverij Lectura Cultura
Keizersgracht 434, 1016 GD Amsterdam
www.lecturacultura.nl - info@lecturacultura.nl

Voor meer informatie:
Arjan Bronkhorst
Tel. 06-15061615
www.arjanbronkhorst.com
info@arjanbronkhorst.com

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arjan Bronkhorst, Marc van den Eerenbeemt, Koos de Wilt, Gabri van Tussenbroek
Uitgever
Lectura Cultura B.V.
ISBN
9789082135404
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
416

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90