Goeroes (e-Book)

Mijn zoektocht naar de verleidingen en gevaren van moderne spiritualiteit

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Stine Jensen

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als een cursusweek mediteren in Frankrijk een bizarre wending neemt, komt Stine Jensen voor de vraag te staan: hoe ver ben je bereid te gaan voor je spirituele ontwikkeling? En wat mag een leraar wel of niet doen? Veel moderne spiritualiteit is lang niet zo zen als we denken. De vergelijking met een onderdrukkende religie of een sekte kan gemakkelijk worden gemaakt wanneer je je afhankelijk maakt van een geestelijk leider. Maar de kracht van moderne spiritualiteit zit hem juist vaak ook in de aantrekkingskracht van de gemeenschap in een individualistische samenleving. In Goeroes onderzoekt Stine de relatie tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid, autonomie en overgave en de behoefte aan spirituele groei.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stine Jensen
Uitgever
Hollands Diep
ISBN
9789048838486
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2019
Bestandsgrootte
2862 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
137

Beschrijving

Als een cursusweek mediteren in Frankrijk een bizarre wending neemt, komt Stine Jensen voor de vraag te staan: hoe ver ben je bereid te gaan voor je spirituele ontwikkeling? En wat mag een leraar wel of niet doen?

Veel moderne spiritualiteit is lang niet zo zen als we denken. De vergelijking met een onderdrukkende religie of een sekte kan gemakkelijk worden gemaakt wanneer je je afhankelijk maakt van een geestelijk leider. Maar de kracht van moderne spiritualiteit zit hem juist vaak ook in de aantrekkingskracht van de gemeenschap in een individualistische samenleving. In Goeroes onderzoekt Stine de relatie tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid, autonomie en overgave en de behoefte aan spirituele groei.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stine Jensen
Uitgever
Hollands Diep
ISBN
9789048838486
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2019
Bestandsgrootte
2862 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
137