Goed in vorm

100 jaar ontwerpen in Nederland

Prijs € 34,95

Uitverkocht

M. Simon Thomas

Paperback | Juni 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nederlandse vormgeving is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een fenomeen met internationale uitstraling. Dat dit kon gebeuren in een land waar de industriële productie van gebruiksgoederen amper een rol van betekenis speelt, is verbazingwekkend. Goed in vorm behandelt vijf belangrijke thema’s in de Nederlandse ontwerpcultuur van de twintigste eeuw. Vanuit de optiek van het ambacht, de kunst, de moraal, het beleid en het debat wordt de lezers door een eeuw vormgevingscultuur geleid. Het is hiermee het eerste boek dat zich richt op een hele eeuw ontwerpen en de eerste studie met deze specifieke benadering. Veel gevestigde ideeën over Nederlandse vormgeving zijn aan herziening toe; sommige clichés worden bevestigd, terwijl andere worden weerlegd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Simon Thomas
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789064506550
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

Nederlandse vormgeving is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een fenomeen met internationale uitstraling. Dat dit kon gebeuren in een land waar de industriële productie van gebruiksgoederen amper een rol van betekenis speelt, is verbazingwekkend.
Goed in vorm behandelt vijf belangrijke thema’s in de Nederlandse ontwerpcultuur van de twintigste eeuw. Vanuit de optiek van het ambacht, de kunst, de moraal, het beleid en het debat wordt de lezers door een eeuw vormgevingscultuur geleid. Het is hiermee het eerste boek dat zich richt op een hele eeuw ontwerpen en de eerste studie met deze specifieke benadering. Veel gevestigde ideeën over Nederlandse vormgeving zijn aan herziening toe; sommige clichés worden bevestigd, terwijl andere worden weerlegd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Simon Thomas
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789064506550
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90