Gesloopt, gered, bedreigd

omgaan met naoorlogse bouwkunst

Prijs € 29,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Hardback | September 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze publicatie omvat een caleidoscopisch overzicht van de omgang met de naoorlogse architectuur in Nederland en biedt inzicht in de keuzeprocessen ten aanzien van vervanging of aanpassing van recente gebouwen. Aan de hand van casusvoorbeelden, interviews met nationale en internationale specialisten en meer algemene bespiegelingen worden de voordelen van renovatie en behoud afgewogen tegen de nadelen van sloop en nieuwbouw en wordt een beeld geschetst van het tegenwoordige architectuurklimaat in relatie tot regelgeving, onderwijs en maatschappelijke ontwikkelingen. Gesloopt, gered, bedreigd. Omgaan met naoorlogse bouwkunst is ontstaan op initiatief van de rijksbouwmeester Jo Coenen en kwam tot stand door een bijzondere samenwerking van het Atelier Rijksbouwmeester (ARBM), de Rijksgebouwendienst en het ministerie van VROM met de Rijksdienst voor de Monumentenzorg (RDMZ), het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), ArchitectuurLokaal en het Cuypers Genootschap.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789059730106
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
190

Beschrijving

Deze publicatie omvat een caleidoscopisch overzicht van de omgang met de naoorlogse architectuur in Nederland en biedt inzicht in de keuzeprocessen ten aanzien van vervanging of aanpassing van recente gebouwen. Aan de hand van casusvoorbeelden, interviews met nationale en internationale specialisten en meer algemene bespiegelingen worden de voordelen van renovatie en behoud afgewogen tegen de nadelen van sloop en nieuwbouw en wordt een beeld geschetst van het tegenwoordige architectuurklimaat in relatie tot regelgeving, onderwijs en maatschappelijke ontwikkelingen.

Gesloopt, gered, bedreigd. Omgaan met naoorlogse bouwkunst is ontstaan op initiatief van de rijksbouwmeester Jo Coenen en kwam tot stand door een bijzondere samenwerking van het Atelier Rijksbouwmeester (ARBM), de Rijksgebouwendienst en het ministerie van VROM met de Rijksdienst voor de Monumentenzorg (RDMZ), het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), ArchitectuurLokaal en het Cuypers Genootschap.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789059730106
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
190

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90