George Hendrik Breitner in Amsterdam

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Freek Heijbroek, Erik Schmitz

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

George Hendrik Breitner (1857-1923): schilder van het volk, werkpaarden en een verdwijnend Amsterdam. Aan de hand van deze hoofdthema's wordt in dit boek een verrassende kijk gegeven op de schilderijen, tekeningen en foto's uit Breitners Amsterdamse jaren (1886-1923). Centraal staan ruim honderd schetsboeken - vrijwel allemaal uit de collectie van het Rijksmuseum - waarin Breitner dagelijks tekende. Aan de hand daarvan kunnen we Breitner op de voet volgen. De auteurs traceerden de huizen, straten, pleinen en bouwplaatsen waar de schilder werkte. Van Damrak tot Rokin, van Lauriergracht tot Reguliersgracht, van het Oosterpark in aanleg tot het Prinseneiland. Bijna alle ateliers, huizen en cafés van waaruit Breitner tekende, fotografeerde en schilderde konden worden gelokaliseerd, zelfs als ze uit het huidige stadsbeeld verdwenen zijn.Ook de bouwplaatsen en de bedrijfsterreinen op de Westelijke Eilanden en in Oud-Zuid zijn door Breitner in beeld gebracht. Voor deze studie zijn bijzondere bronnen aan-geboord, waaruit nog niet eerder is geput en die voor een belangrijk deel in particulier bezit zijn. Correspondenties uit particulier bezit met een onbekende geliefde, met kunsthandelaren en met commissies waarin Breitner zitting had, geven een nieuw indringend beeld van de productieve kunstenaar G.H. Breitner.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Freek Heijbroek, Erik Schmitz
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068686555
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

George Hendrik Breitner (1857-1923): schilder van het volk, werkpaarden en een verdwijnend Amsterdam. Aan de hand van deze hoofdthema's wordt in dit boek een verrassende kijk gegeven op de schilderijen, tekeningen en foto's uit Breitners Amsterdamse jaren (1886-1923).

Centraal staan ruim honderd schetsboeken - vrijwel allemaal uit de collectie van het Rijksmuseum - waarin Breitner dagelijks tekende. Aan de hand daarvan kunnen we Breitner op de voet volgen. De auteurs traceerden de huizen, straten, pleinen en bouwplaatsen waar de schilder werkte. Van Damrak tot Rokin, van Lauriergracht tot Reguliersgracht, van het Oosterpark in aanleg tot het Prinseneiland. Bijna alle ateliers, huizen en cafés van waaruit Breitner tekende, fotografeerde en schilderde konden worden gelokaliseerd, zelfs als ze uit het huidige stadsbeeld verdwenen zijn.
Ook de bouwplaatsen en de bedrijfsterreinen op de Westelijke Eilanden en in Oud-Zuid zijn door Breitner in beeld gebracht. Voor deze studie zijn bijzondere bronnen aan-geboord, waaruit nog niet eerder is geput en die voor een belangrijk deel in particulier bezit zijn.

Correspondenties uit particulier bezit met een onbekende geliefde, met kunsthandelaren en met commissies waarin Breitner zitting had, geven een nieuw indringend beeld van de productieve kunstenaar G.H. Breitner.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Freek Heijbroek, Erik Schmitz
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068686555
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90