Genk door schildersogen

landschapschilders in de Limburgse kempen 1850-1950

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Kristof Reulens

Hardback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek focust op de tientallen landschapsschilders die van 1850 tot 1950 in de streek rond de Vlaamse stad Genk werkten. De aandacht gaat vooral naar de aantrekkingskracht van Limburgse Kempen. In een eerste deel wordt een schets gegeven van het dorpse Genk in de negentiende eeuw, het typische landschap, de fauna en flora... Daarna wordt dieper ingegaan op de schilders die in Genk werkten, welke doeken ze er schilderden, wie ze er ontmoetten en waar ze verbleven. Aan de stilistische kenmerken wordt minder aandacht besteed. Verder is er ook aandacht voor de recente geschiedenis, met onder meer de invloed van de mijnindustrie. Dat alles is overvloedig geïllustreerd met afbeeldingen van schilderijen. Achteraan volgen een geïllustreerd alfabetisch overzicht van de landschapsschilders en honderden noten met bronvermeldingen. Ook voor wie niet onmiddellijk geïnteresseerd is in Genk, kan deze uitgave boeiend zijn. Het onderwerp is immers illustratief voor de landschapsschilders die zich elders groepeerden, en schetst ook een mooi beeld van het dorpsleven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kristof Reulens
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789058267498
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Dit boek focust op de tientallen landschapsschilders die van 1850 tot 1950 in de streek rond de Vlaamse stad Genk werkten. De aandacht gaat vooral naar de aantrekkingskracht van Limburgse Kempen. In een eerste deel wordt een schets gegeven van het dorpse Genk in de negentiende eeuw, het typische landschap, de fauna en flora... Daarna wordt dieper ingegaan op de schilders die in Genk werkten, welke doeken ze er schilderden, wie ze er ontmoetten en waar ze verbleven. Aan de stilistische kenmerken wordt minder aandacht besteed. Verder is er ook aandacht voor de recente geschiedenis, met onder meer de invloed van de mijnindustrie.

Dat alles is overvloedig geïllustreerd met afbeeldingen van schilderijen. Achteraan volgen een geïllustreerd alfabetisch overzicht van de landschapsschilders en honderden noten met bronvermeldingen. Ook voor wie niet onmiddellijk geïnteresseerd is in Genk, kan deze uitgave boeiend zijn. Het onderwerp is immers illustratief voor de landschapsschilders die zich elders groepeerden, en schetst ook een mooi beeld van het dorpsleven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kristof Reulens
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789058267498
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90