Geleende gezichten

borrowed faces

Prijs € 25,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Koos Stel

Hardback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het boek 'In Memoriam' (plus het bijbehorende 'addendum') heeft Guus Luijters de namen van 18.000 kinderen uit 102 transportlijsten van Westerbork naar de vernietigingskampen gepubliceerd. Van 3.700 van hen is een foto opgenomen. In het kunsthistorisch project 'Geleende Gezichten' schilderde beeldend kunstenaar Ada Stel uit Tjerkwerd 102 portretten van deze kinderen. Elk portret staat symbool voor één transport.Ada Stel: 'Ik heb kinderen geportretteerd. Een kind van wie gehouden is, datgewenst was, dat er mocht zijn, dat toekomst verwerkelijkte. Ik heb elk kind een eigen gezicht gegeven, een foto van het formaat pasfoto was daarvoor mijn uitgangspunt.'Een voorwoord van Guus Luijters en een 25-tal betrokken gedichten van Koos Stel complementeren dit bijzondere boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koos Stel
Uitgever
Louise, Uitgeverij
ISBN
9789491536182
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

In het boek 'In Memoriam' (plus het bijbehorende 'addendum') heeft Guus Luijters de namen van 18.000 kinderen uit 102 transportlijsten van Westerbork naar de vernietigingskampen gepubliceerd. Van 3.700 van hen is een foto opgenomen.

In het kunsthistorisch project 'Geleende Gezichten' schilderde beeldend kunstenaar Ada Stel uit Tjerkwerd 102 portretten van deze kinderen. Elk portret staat symbool voor één transport.

Ada Stel: 'Ik heb kinderen geportretteerd. Een kind van wie gehouden is, datgewenst was, dat er mocht zijn, dat toekomst verwerkelijkte. Ik heb elk kind een eigen gezicht gegeven, een foto van het formaat pasfoto was daarvoor mijn uitgangspunt.'

Een voorwoord van Guus Luijters en een 25-tal betrokken gedichten van Koos Stel complementeren dit bijzondere boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koos Stel
Uitgever
Louise, Uitgeverij
ISBN
9789491536182
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
152