Gebouwen van Jan de Jong

pionier van het 5 plastische getal

Prijs € 19,90

Tijdelijk niet beschikbaar

Hilde de Haan, Ids Haagsma

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een wervelende kennismaking met een vergeten genie: de Brabantse architect Jan de Jong (1917-2011). Bij leven was deze een begrip: als sleutelfiguur binnen de Bossche School, als virtuoos architect, als evenknie van zijn leermeester: de monnik architect dom Hans van der Laan (1904-1991). Van der Laan (1904-1991) is wereldwijd bekend, om zijn architectuurtheorie rond het plastische getal en zijn verstilde kloosters. De publiciteitsschuwe Jan de Jong wordt pas nu uit de vergetelheid gehaald. Deze handzame gebouwengids toont de veelzijdigheid van zijn overrompelende oeuvre dat naast tientallen woningen, kerken en raadhuizen ook verfijnde stadsvernieuwing omvat. Speciale aandacht krijgt het opus magnum van De Jong: zijn eigen woonhuis met kantoor in Schaijk, een virtuoos ensemble dat, als wereldse tegenhanger, Van der Laans kloosterkerk in Vaals evenaart. Het boek bevat vier boeken in een: een essay, een gids met 24 gebouw-portretten, een atlas met het volledige oeuvre en een verklarend lexicon met uitleg van namen, begrippen en technieken. Circa 240 projecten worden getoond in ruim 600 illustraties. Van Hilde de Haan en Ids Haagsma verscheen in 2010 het nu al klassieke standaardwerk: Gebouwen van het plastische getal.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hilde de Haan, Ids Haagsma
Uitgever
Architext
ISBN
9789051050462
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
164

Beschrijving

Een wervelende kennismaking met een vergeten genie: de Brabantse architect Jan de Jong (1917-2011). Bij leven was deze een begrip: als sleutelfiguur binnen de Bossche School, als virtuoos architect, als evenknie van zijn leermeester: de monnik architect dom Hans van der Laan (1904-1991).
Van der Laan (1904-1991) is wereldwijd bekend, om zijn architectuurtheorie rond het plastische getal en zijn verstilde kloosters. De publiciteitsschuwe Jan de Jong wordt pas nu uit de vergetelheid gehaald. Deze handzame gebouwengids toont de veelzijdigheid van zijn overrompelende oeuvre dat naast tientallen woningen, kerken en raadhuizen ook verfijnde stadsvernieuwing omvat.
Speciale aandacht krijgt het opus magnum van De Jong: zijn eigen woonhuis met kantoor in Schaijk, een virtuoos ensemble dat, als wereldse tegenhanger, Van der Laans kloosterkerk in Vaals evenaart.
Het boek bevat vier boeken in een: een essay, een gids met 24 gebouw-portretten, een atlas met het volledige oeuvre en een verklarend lexicon met uitleg van namen, begrippen en technieken. Circa 240 projecten worden getoond in ruim 600 illustraties. Van Hilde de Haan en Ids Haagsma verscheen in 2010 het nu al klassieke standaardwerk: Gebouwen van het plastische getal.

 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hilde de Haan, Ids Haagsma
Uitgever
Architext
ISBN
9789051050462
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
164

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90