Gang door lankum

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Nelly Zandberg, Rudy Hodel

Hardback | December 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Lankum-cylcus, die uit 632 werken op flink formaat bestaat, gaat over het leven van een gebouw en het leven van de zoekende, tastende mens. Het gaat om de combinatie van denken en voelen, de overbloemde expressie van gevoelens en de stroom van gedachten associaties. En juist deze combinatie maakt dit werk zo onontkoombaar. Het is misschien geen toeval dat Nelly Zandberg naast schilder ook schrijver is. Ze schrijft voordat ze een project begint en ze schrijft als ze schildert. Het zijn vaak dagboekachtige notities. En ook deze even directe als poëtische teksten worden gekenmerkt door een vloeiende synthetische stijl. Na haar periode in Lankum is Nelly Zandberg nog enkele keren op een voor haar bijzondere locatie gaan werken. In 2007/2008 nam ze opnieuw intrek in haar ouderlijk huis in de Leeuwarder Pieter de Swartstraat, dat leeg was komen te staan, en dit jaar werkte ze een periode op de kraak van de Grote Jacobijnerkerk, ook in Leeuwarden. En net als in Lankum heeft ze hier met grote overgave gezocht naar de directe samenhang tussen leven en werk. Evenals in Franeker stond in de Pieter de Swartstraat en in de Grote Kerk haar persoonlijke ervaring centraal. In het ouderlijk huis was het jeugd en in de kerk was het haar spirituele ervaring, een vorm van religiositeit die ook voor een belangrijk deel met haar jeugd en het ouderlijk huis verweven is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nelly Zandberg, Rudy Hodel
Uitgever
Friese Pers/Noordboek
ISBN
9789033009112
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
87

Beschrijving

De Lankum-cylcus, die uit 632 werken op flink formaat bestaat, gaat over het leven van een gebouw en het leven van de zoekende, tastende mens. Het gaat om de combinatie van denken en voelen, de overbloemde expressie van gevoelens en de stroom van gedachten associaties. En juist deze combinatie maakt dit werk zo onontkoombaar.

Het is misschien geen toeval dat Nelly Zandberg naast schilder ook schrijver is. Ze schrijft voordat ze een project begint en ze schrijft als ze schildert. Het zijn vaak dagboekachtige notities. En ook deze even directe als poëtische teksten worden gekenmerkt door een vloeiende synthetische stijl.

Na haar periode in Lankum is Nelly Zandberg nog enkele keren op een voor haar bijzondere locatie gaan werken. In 2007/2008 nam ze opnieuw intrek in haar ouderlijk huis in de Leeuwarder Pieter de Swartstraat, dat leeg was komen te staan, en dit jaar werkte ze een periode op de kraak van de Grote Jacobijnerkerk, ook in Leeuwarden. En net als in Lankum heeft ze hier met grote overgave gezocht naar de directe samenhang tussen leven en werk. Evenals in Franeker stond in de Pieter de Swartstraat en in de Grote Kerk haar persoonlijke ervaring centraal. In het ouderlijk huis was het jeugd en in de kerk was het haar spirituele ervaring, een vorm van religiositeit die ook voor een belangrijk deel met haar jeugd en het ouderlijk huis verweven is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nelly Zandberg, Rudy Hodel
Uitgever
Friese Pers/Noordboek
ISBN
9789033009112
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
87

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90