Gambling on Culture

state lotteries as a source of funding for culture - the arts and heritage

Prijs € 21,50

Uitverkocht

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gambling on Culture: state lotteries as a source of funding for Culture - the Arts and Heritage vergelijkt de doelen, organisatiestructuren en distributie-systemen van staatsloterijen in een groot aantal landen van Europa, waaronder nieuwe EU-staten, en in Canada. Daaruit blijkt dat, in tegenstelling tot de ons omringende landen, de Nederlandse Staatsloterij niets afdraagt aan cultuur. De particuliere loterijen, die dat wel doen, moeten het hebben van de publieke opinie om hun ´goede doelen´ te kiezen. Afgezet tegen ´ontwikkelingshulp´ of ´gezondheidszorg´ heeft ´cultuur´ een moeilijke marketing positie. Ook wordt duidelijk dat in landen als het Verenigd Koninkrijk een groot deel van de structurele fondsen voor cultuur nu al worden opgebracht door de staatsloterijen. Als Nederland dat voorbeeld wil volgen, komen er andere addertjes onder het gras naar boven: valt er een structureel cultuurbeleid te bouwen op loterijopbrengsten? Gaan loterijopbrengsten de cultuursubsidies uiteindelijk vervangen in plaats van aanvullen? Als eerste poging om de effecten van private financieringsbronnen op de subsidiering van cultuur op Europees niveau in kaart te brengen, is Gambling on Culture niet alleen uniek, maar ook hoogst relevant voor een tijd waarin culturele instellingen steeds afhankelijker worden van particuliere initiatieven.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boekmanstichting
ISBN
9789066500785
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Gambling on Culture: state lotteries as a source of funding for Culture - the Arts and Heritage vergelijkt de doelen, organisatiestructuren en distributie-systemen van staatsloterijen in een groot aantal landen van Europa, waaronder nieuwe EU-staten, en in Canada.

Daaruit blijkt dat, in tegenstelling tot de ons omringende landen, de Nederlandse Staatsloterij niets afdraagt aan cultuur. De particuliere loterijen, die dat wel doen, moeten het hebben van de publieke opinie om hun ´goede doelen´ te kiezen. Afgezet tegen ´ontwikkelingshulp´ of ´gezondheidszorg´ heeft ´cultuur´ een moeilijke marketing positie.

Ook wordt duidelijk dat in landen als het Verenigd Koninkrijk een groot deel van de structurele fondsen voor cultuur nu al worden opgebracht door de staatsloterijen. Als Nederland dat voorbeeld wil volgen, komen er andere addertjes onder het gras naar boven: valt er een structureel cultuurbeleid te bouwen op loterijopbrengsten? Gaan loterijopbrengsten de cultuursubsidies uiteindelijk vervangen in plaats van aanvullen?

Als eerste poging om de effecten van private financieringsbronnen op de subsidiering van cultuur op Europees niveau in kaart te brengen, is Gambling on Culture niet alleen uniek, maar ook hoogst relevant voor een tijd waarin culturele instellingen steeds afhankelijker worden van particuliere initiatieven.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boekmanstichting
ISBN
9789066500785
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90