Felix van Groeningen

over/about Steve /dagenzonder liefde/de helaasheid der dingen

Prijs € 34,90

Uitverkocht

F. Van Groeningen

Hardback | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Welkom in het boek FLX, welkom in het universum van Felix Van Groeningen. In 2004 verscheen Steve + Sky in de zalen, het langspeelfilmdebuut van Felix Van Groeningen. In het roodblauwe neon van de Kortrijksesteenweg zag het Vlaamse filmlandschap er plots een stuk opwindender uit. Het taalgebruik, de soundtrack, de look van de film: het was allemaal nieuw en gedurfd en bijzonder verfrissend. Sindsdien heeft Van Groeningen nog twee juweeltjes aan zijn kroon toegevoegd: het weemoedige Dagen Zonder Lief, en het ongemeen rauwe De Helaasheid der Dingen, de verfilming van de bestseller van Dimitri Verhulst. Wat de drie films gemeen hebben, is – behalve fenomenale vertolkingen en onvoorstelbaar mooie camerawerk – een gevoel van mededogen. Of het nu gaat om de onbesuisde geliefden uit Steve + Sky, de zoekende twintigers uit Dagen Zonder Lief, of de in drankzucht ingekerkerde familie Strobbe uit De Helaasheid der Dingen: Van Groeningen houdt van zijn personages. Zoals Nico Leunen ergens zegt in dit boek: Felix kijkt niet vanuit een ivoren toren naar zijn personages. Hij zit tussen hen, op een barkruk. Welkom in het boek FLX, welkom het universum van Felix Van Groeningen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Van Groeningen
Uitgever
WPG BE DBBA/Ludion/Lido
ISBN
9789055448302
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
136

Beschrijving

Welkom in het boek FLX, welkom in het universum van Felix Van Groeningen.
In 2004 verscheen Steve + Sky in de zalen, het langspeelfilmdebuut van Felix Van Groeningen. In het roodblauwe neon van de Kortrijksesteenweg zag het Vlaamse filmlandschap er plots een stuk opwindender uit. Het taalgebruik, de soundtrack, de look van de film: het was allemaal nieuw en gedurfd en bijzonder verfrissend. Sindsdien heeft Van Groeningen nog twee juweeltjes aan zijn kroon toegevoegd: het weemoedige Dagen Zonder Lief, en het ongemeen rauwe De Helaasheid der Dingen, de verfilming van de bestseller van Dimitri Verhulst.

Wat de drie films gemeen hebben, is – behalve fenomenale vertolkingen en onvoorstelbaar mooie camerawerk – een gevoel van mededogen. Of het nu gaat om de onbesuisde geliefden uit Steve + Sky, de zoekende twintigers uit Dagen Zonder Lief, of de in drankzucht ingekerkerde familie Strobbe uit De Helaasheid der Dingen: Van Groeningen houdt van zijn personages. Zoals Nico Leunen ergens zegt in dit boek: Felix kijkt niet vanuit een ivoren toren naar zijn personages. Hij zit tussen hen, op een barkruk. Welkom in het boek FLX, welkom het universum van Felix Van Groeningen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Van Groeningen
Uitgever
WPG BE DBBA/Ludion/Lido
ISBN
9789055448302
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
136

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90