Eppe de Haan - Dromen en verlangen

dromen en verlangen

Prijs € 19,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Hoeveel woorden zijn nodig om je beeldhouwwerk toe te lichten, te begrijpen, te duiden?" Eppe's antwoord: "Weinig. Eén A4-tje, hooguit."Dit portret beslaat een veelvoud aan pagina's, die samen het verhaal in beeld brengen van Eppe de Haan, schilder en vooral: zwijgend en gedisciplineerd beeldhouwer.Uit het Voorwoord van Loek Dijkman, Voorzitter Beeldengalerij Het Depot:"Wanneer ik aan Eppe en zijn werk denk, zie ik het Groninger land, de Haagse stad en het Italiaanse landschap van Pietrasanta en Carrara. Dat zijn geen dromen, maar vergezichten. Vergezichten, want ik ken Eppe nu al zo'n twintig jaar. In die twintig jaar heb ik Eppe zien veranderen, net zoals zijn werk veranderde. Maar het eigene, het authentieke van Eppe en zijn werk is hetzelfde gebleven . . ."". . . Het [boek] geeft . . . een overzicht van zijn werk als beeldhouwer en als schilder. Eppe vertelt over zichzelf en laat zichzelf zien."

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Waanders Uitgevers
ISBN
9789462620216
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

"Hoeveel woorden zijn nodig om je beeldhouwwerk toe te lichten, te begrijpen, te duiden?" Eppe's antwoord: "Weinig. Eén A4-tje, hooguit."
Dit portret beslaat een veelvoud aan pagina's, die samen het verhaal in beeld brengen van Eppe de Haan, schilder en vooral: zwijgend en gedisciplineerd beeldhouwer.

Uit het Voorwoord van Loek Dijkman, Voorzitter Beeldengalerij Het Depot:
"Wanneer ik aan Eppe en zijn werk denk, zie ik het Groninger land, de Haagse stad en het Italiaanse landschap van Pietrasanta en Carrara. Dat zijn geen dromen, maar vergezichten. Vergezichten, want ik ken Eppe nu al zo'n twintig jaar. In die twintig jaar heb ik Eppe zien veranderen, net zoals zijn werk veranderde. Maar het eigene, het authentieke van Eppe en zijn werk is hetzelfde gebleven . . ."

". . . Het [boek] geeft . . . een overzicht van zijn werk als beeldhouwer en als schilder. Eppe vertelt over zichzelf en laat zichzelf zien."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Waanders Uitgevers
ISBN
9789462620216
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128