En clown zou ik worden

een lange reis die de moeite waard bleek

Prijs € 19,05

Uitverkocht

John Lanting

Paperback | December 2010 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In zijn levensverhaal vertelt toneelspeler, producer en regisseur John Lanting - in 1930 geboeren in Overveen - hoe hij clown zou worden. Hij vertelt openlijk over zijn turbulente leven leuke dingen maar ook momenten van wanhoop. Hoe hij op zijn negende bij een bezoek aan een circus, zeker wist dat hij clown wilde worden. Hoe hij als ziek jongetje in de oorlogsjaren en als stotterende jongeling, zwervend over de wereld, steeds maar in gedachten bleef houden: 'En clown zal ik worden!" Het meest cruciale moment van zijn leven voltrok zich toen zijn oom, directeur van de Haagse Schouwburg, tegen zijn moeder zei: "In de artiestenwereld is niets onmogelijk, Etty. Maar als hij echt iets in die richting wil, moet hij meer een rotjongen worden." Dat sloeg bij de jonge John is als een bom. Nog diezelfde avond besloot hij zijn ouderlijk huis te verlaten. Hij ging de wijde wereld in om de nodige hardheid op te doen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
John Lanting
Uitgever
Uitgeverij Eigen Boek B.V.
ISBN
9789461290236
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
110

Beschrijving

In zijn levensverhaal vertelt toneelspeler, producer en regisseur John Lanting - in 1930 geboeren in Overveen - hoe hij clown zou worden.
Hij vertelt openlijk over zijn turbulente leven leuke dingen maar ook momenten van wanhoop. Hoe hij op zijn negende bij een bezoek aan een circus, zeker wist dat hij clown wilde worden. Hoe hij als ziek jongetje in de oorlogsjaren en als stotterende jongeling, zwervend over de wereld, steeds maar in gedachten bleef houden: 'En clown zal ik worden!"

Het meest cruciale moment van zijn leven voltrok zich toen zijn oom, directeur van de Haagse Schouwburg, tegen zijn moeder zei: "In de artiestenwereld is niets onmogelijk, Etty. Maar als hij echt iets in die richting wil, moet hij meer een rotjongen worden." Dat sloeg bij de jonge John is als een bom. Nog diezelfde avond besloot hij zijn ouderlijk huis te verlaten. Hij ging de wijde wereld in om de nodige hardheid op te doen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
John Lanting
Uitgever
Uitgeverij Eigen Boek B.V.
ISBN
9789461290236
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
110

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90