Earth and Fire

de biografie 1969-1983

Prijs € 24,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

F. Hermsen, D. Hermsen

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Earth and Fire was van de meest succesvolle Nederlandse popgroepen van de jaren zeventig met hits als Memories, Love of Life en Weekend. De band maakte in zijn woelige bestaan veel gedaantewisselingen door, maar iedereen kende zangeres Jerney Kaagman en de tweeling Chris en Gerard Koerts. In deze biografie is eindelijk te lezen hoe de band omging met muzikale ambities, onderlinge spanningen, de druk van de media en platenmaatschappijen, met alcohol en liefde, met beroemd-zijn en anonimiteit. Het verhaal van deze unieke band vertelt over de Haagse beatscene van de jaren ‘60, de nauwe relaties met bands als The Golden Earring en de eerste hits onder de hoede van Willem van Kootens Red Bullet. Je wordt meegevoerd op de muzikale ontdekkingsreizen van een progressieve rockband, tournees langs clubhuizen in de Nederlandse provincie en grote concertzalen in Europese hoofdsteden. Het schildert het wilde anti-burgerlijke bestaan van succesvolle rockmusici, maar ook de harde realiteit van de professionele muzikant die moet weten te overleven als de inspiratie opdroogt en de hits uitblijven. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de muzikale analyse van de verschillende hits, conceptelpees en de unieke composities van de band. Auteurs Fred en Dick Hermsen, respectievelijk historicus/journalist en musicoloog/muzikant, hebben de band van jongs af aan van dichtbij meegemaakt. Zij vertellen het verhaal met warmte en behouden tegelijkertijd de noodzakelijke distantie. Vrijwel alle bandleden zijn geinterviewd, maar ook producers, managers en andere belanghebbenden komen aan het woord. Met veel persoonlijke verhalen en unieke illustraties uit de fotoalbums van de bandleden is dit een biografie die een indringend beeld geeft van een belangrijke periode in de Nederlandse pophistorie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Hermsen, D. Hermsen
Uitgever
Eburon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789059721289
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Earth and Fire was van de meest succesvolle Nederlandse popgroepen van de jaren zeventig met hits als Memories, Love of Life en Weekend. De band maakte in zijn woelige bestaan veel gedaantewisselingen door, maar iedereen kende zangeres Jerney Kaagman en de tweeling Chris en Gerard Koerts. In deze biografie is eindelijk te lezen hoe de band omging met muzikale ambities, onderlinge spanningen, de druk van de media en platenmaatschappijen, met alcohol en liefde, met beroemd-zijn en anonimiteit.
Het verhaal van deze unieke band vertelt over de Haagse beatscene van de jaren ‘60, de nauwe relaties met bands als The Golden Earring en de eerste hits onder de hoede van Willem van Kootens Red Bullet. Je wordt meegevoerd op de muzikale ontdekkingsreizen van een progressieve rockband, tournees langs clubhuizen in de Nederlandse provincie en grote concertzalen in Europese hoofdsteden. Het schildert het wilde anti-burgerlijke bestaan van succesvolle rockmusici, maar ook de harde realiteit van de professionele muzikant die moet weten te overleven als de inspiratie opdroogt en de hits uitblijven. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de muzikale analyse van de verschillende hits, conceptelpees en de unieke composities van de band.
Auteurs Fred en Dick Hermsen, respectievelijk historicus/journalist en musicoloog/muzikant, hebben de band van jongs af aan van dichtbij meegemaakt. Zij vertellen het verhaal met warmte en behouden tegelijkertijd de noodzakelijke distantie. Vrijwel alle bandleden zijn geinterviewd, maar ook producers, managers en andere belanghebbenden komen aan het woord. Met veel persoonlijke verhalen en unieke illustraties uit de fotoalbums van de bandleden is dit een biografie die een indringend beeld geeft van een belangrijke periode in de Nederlandse pophistorie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Hermsen, D. Hermsen
Uitgever
Eburon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789059721289
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90