Duurzame landschapsarchitectuur

essays en praktijkvoorbeelden biodiversiteit water klimaat energie kringlopen tijd

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Paperback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We moeten onze steden en ons landschap duurzaam ontwikkelen, zoveel is duidelijk. Landschapsarchitecten kunnen daaraan bijdragen. En zij nemen hun verantwoordelijkheid nu al, getuige de 42 voorbeeldprojecten in dit boek.Met hun gedetailleerde kennis van de processen in het landschap lijken landschapsarchitecten bij uitstek toegerust om een rol te spelen bij grote opgaven zoals waterveiligheid, energietransitie, milieubehoud en de leefbaarheid van steden. En om dat op een duurzame manier te doen: voor mens, milieu en economie.Duurzame landschapsarchitectuur schetst met achtergrondverhalen, essays en meer dan veertig voorbeeldprojecten de stand van zaken en de opgaven voor de toekomst. Er wordt ingezoomd op zes thema's: biodiversiteit, energie, kringlopen, klimaat, tijd en water.De projecten zijn geselecteerd en van commentaar voorzien door de commissie Vak ontwikkeling van de Nederlandse Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten. De commissie werd geadviseerd door specialisten uit de praktijk. Elk project wordt uitgebreid geillustreerd. Al dit beeldmateriaal maakt van Duurzame landschapsarchitectuur een prettig leesbaar boek, dat informeert en inspireert. Blauwdruk i.s.m. de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitecten (NVTL)Deze publicatie kwam tot stand dankzij financiele ondersteuning van de Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting en de Stichting NHBos.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Blauwdruk
ISBN
9789075271713
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

We moeten onze steden en ons landschap duurzaam ontwikkelen, zoveel is duidelijk. Landschapsarchitecten kunnen daaraan bijdragen. En zij nemen hun verantwoordelijkheid nu al, getuige de 42 voorbeeldprojecten in dit boek.

Met hun gedetailleerde kennis van de processen in het landschap lijken landschapsarchitecten bij uitstek toegerust om een rol te spelen bij grote opgaven zoals waterveiligheid, energietransitie, milieubehoud en de leefbaarheid van steden. En om dat op een duurzame manier te doen: voor mens, milieu en economie.

Duurzame landschapsarchitectuur schetst met achtergrondverhalen, essays en meer dan veertig voorbeeldprojecten de stand van zaken en de opgaven voor de toekomst. Er wordt ingezoomd op zes thema's: biodiversiteit, energie, kringlopen, klimaat, tijd en water.
De projecten zijn geselecteerd en van commentaar voorzien door de commissie Vak ontwikkeling van de Nederlandse Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten. De commissie werd geadviseerd door specialisten uit de praktijk. Elk project wordt uitgebreid geillustreerd. Al dit beeldmateriaal maakt van Duurzame landschapsarchitectuur een prettig leesbaar boek, dat informeert en inspireert.

Blauwdruk i.s.m. de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitecten (NVTL)

Deze publicatie kwam tot stand dankzij financiele ondersteuning van de Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting en de Stichting NHBos.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Blauwdruk
ISBN
9789075271713
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90