Donkere palissaden

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Pauline van Lynden

Hardback | Oktober 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

ZEEUWSE BOEKENPRIJS 2008! De houten palenrijen die op de Zeeuwse stranden het lager gelegen gebied achter de duinen en dijken al vijfhonderd jaar tegen de zee beschermen, vormen een belangrijk cultuurhistorisch erfgoed. zij getuigen van een lange geschiedenis van vallen en opstaan in de strijd van de mens tegen het water. Naast haar uitvoerige onderzoek, waarover zij in dit boek vertelt, maakte Pauline van Lynden rond de Walcherse paalhoofden talloze foto´s, in alle seizoenen en onder allerlei omstandigheden, volgend in een lange traditie van kunstenaars op dit strand. Vanuit een persoonlijk oogpunt wordt het bijzondere karakter van deze kust en haar bescherming beschreven, doorweven met aan het strand geschreven dagboeknotities en schetsen van Van Lyndens ontmoetingen met mensen wier dagelijks leven nauw met de zee verbonden is en ingaand op de strijd tegen kusterosie nu en in de toekomst. Pauline van Lynden is in Parijs geboren. Zij woont en werkt in Nederland. Zij publiceerde eerder het succesvolle Rajasthan, dat in vier talen verscheen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pauline van Lynden
Uitgever
Visual Legacy, Stichting
ISBN
9789081185011
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
289

Beschrijving

ZEEUWSE BOEKENPRIJS 2008!
De houten palenrijen die op de Zeeuwse stranden het lager gelegen gebied achter de duinen en dijken al vijfhonderd jaar tegen de zee beschermen, vormen een belangrijk cultuurhistorisch erfgoed. zij getuigen van een lange geschiedenis van vallen en opstaan in de strijd van de mens tegen het water.

Naast haar uitvoerige onderzoek, waarover zij in dit boek vertelt, maakte Pauline van Lynden rond de Walcherse paalhoofden talloze foto´s, in alle seizoenen en onder allerlei omstandigheden, volgend in een lange traditie van kunstenaars op dit strand. Vanuit een persoonlijk oogpunt wordt het bijzondere karakter van deze kust en haar bescherming beschreven, doorweven met aan het strand geschreven dagboeknotities en schetsen van Van Lyndens ontmoetingen met mensen wier dagelijks leven nauw met de zee verbonden is en ingaand op de strijd tegen kusterosie nu en in de toekomst.

Pauline van Lynden is in Parijs geboren. Zij woont en werkt in Nederland. Zij publiceerde eerder het succesvolle Rajasthan, dat in vier talen verscheen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pauline van Lynden
Uitgever
Visual Legacy, Stichting
ISBN
9789081185011
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
289